top of page

NYHETER                                                                                                                       Kommentera artikel  |  Skicka nyheter/pressrelease

obos.jpg

I Tyresö planerar OBOS och SPG bostäder i trä.

OBOS och SPG i nytt samarbete – planerar cirka 270 lägenheter i Tyresö

OBOS, en av Sverige och Norges största bostadsutvecklare, har nyligen undertecknat ett avtal med Scandinavian Property Group för att utveckla cirka 270 moderna lägenheter i Tyresö kommun, nära Stockholm. De nya bostäderna kommer att byggas i trä och certifieras med Miljöbyggnad Guld. Därmed kommer de hålla hög standard när det gäller bland annat energieffektivitet, inomhusmiljö och materialval.

- Det känns väldigt bra att vi avslutar 2023 med den här glada nyheten. Att vi och SPG är eniga om att sätta miljön i främsta rummet ligger helt i linje med hur OBOS vill bygga framtidens bostäder. Ett samarbete av den här omfattningen stärker vår position som en ledande bostadsutvecklare i Sverige, samtidigt som det ger stolthet och framtidstro bland medarbetare, säger Joakim Henriksson, VD för OBOS Sverige.

Det nya avtalet innebär att OBOS kommer att agera som totalentreprenör och ansvara för byggnationen av åtta huskroppar i upp till sex våningar med totalt cirka 270 lägenheter, varav sex kommer att användas för LSS-boende. OBOS bygger lägenheterna i sin fabrik i Vrigstad, och de kommer sedan att förvaltas av SPG.

- Jag är väldigt glad över att vi ska vara med och utveckla ett nytt hållbart område i Tyresö, ett projekt som byggs i trä och med Miljöbyggnad guld. Tyresö är en fantastisk kommun och våra bostäder kommer att tilltala många olika målgrupper. Jag ser fram emot ett fortsatt bra samarbete med OBOS, säger Simon Sjöbom, Utvecklingschef för SPG i Sverige.

Tyresö, känt för sin natursköna skärgårdsmiljö och närheten till Stockholm, erbjuder ett tilltalande läge med en kombination av grönområden och bekvämligheter. Projektets geografiska placering kommer att dra nytta av närheten till golfbanan, sjöar, skogar och rekreationsområden samt goda kommunikationsmöjligheter till Stockholm city.

Bygglovsansökan är inskickad och målsättningen är att projektet ska byggstartas under första kvartalet 2024.

Fakta Miljöbyggnad Guld


Projektet kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Guld, en hållbarhetscertifiering som utmärker byggnader med hög miljöprestanda. För att erhålla Guld-certifiering måste fastigheten uppfylla strikta kriterier för energieffektivitet, inomhusmiljö, materialval och miljöpåverkan.

ata logo.jpg
ata logo 2.jpg

__ANNONSER_______________________

AB Ängelholmshem kopiera.jpg
partillebo front.jpg
vöfab front.jpg
säffle.png
tranåsbostäder front.jpg
bollnäsbostäder.jpg
roslagsbostäder.jpg
munkbo front.jpg
kil front.jpg
torsås front.jpg
skövdebostäder front.jpg
bottom of page