top of page

NYHETER  KOMMUN & FÖRVALTNING                                                               Kommentera artikel Skicka nyheter/pressrelease

sparbanken.jpg

 

"Tillsammans vill vi bidra till ett stärkt näringslivsklimat i Norrbotten." Anneli Sjömark, vd Sparbanken Nord och

Partnerskap stärker nyföretagande i Norrbotten

Sparbanken Nord förlänger och utökar samarbetet med NyföretagarCentrum Nord, som nu får 700 000 kr till arbetet med nya företag i länet. Dessutom innebär partnerskapet ytterligare 100 000 kr för varje ny kommun som ansluter sig till organisationen.

– Vi vill bidra till ett stärkt näringslivsklimat i Norrbotten och samtidigt verka för att öka överlevnadsförmågan för de nya företagen, säger Anneli Sjömark, vd Sparbanken Nord.

NyföretagarCentrum Nord erbjuder kostnadsfri rådgivning och aktiviteter i nära samverkan med kommun, lokalt och regionalt näringsliv samt övriga företagarfrämjare. Målgruppen är blivande och nya företagare, och samtliga rådgivare är egenföretagare med konsultuppdrag. Partnerskapet med Sparbanken Nord skrivs på tre år och ska underlätta och uppmuntra utveckling av nya hållbara företag oavsett bransch, verka för en breddning av det lokala näringslivet samt utveckla nätverk.

– Sparbanken Nord är en möjliggörare i utvecklingen av stödet till nya företagare i Norrbotten. Vi är väldigt tacksamma för det förnyade och långsiktiga engagemanget, säger Anna Engström, verksamhetschef på NyföretagarCentrum Nord.

I rådgivning, affärsnätverk och mentorprogram kan nya företagare få hjälp under de tre första åren som företagare. Nyföretagarcentrum gör nu en särskild satsning för att stötta nystartare med sitt hållbarhetsarbete genom programmet Hållbart från start. I februari sjösätts ytterligare en satsning på branscher med ökande behov, såsom gröna näringar, handel och besöksnäringen. Den pågående samhällsomvandlingen påverkar förstås arbetet.

– Parallellt med ordinarie verksamhet, särskilda satsningar på behovsbranscher och hållbarhet ser vi ett behov från nya internationella norrbottningar och startar upp nystartsträffar tillsammans med våra partners, där arbetsspråket är engelska, säger Anna Engström.

NyföretagarCentrum Nord finns i Luleå, Arvidsjaur, Övertorneå, Överkalix, Pajala, Haparanda, Boden och Piteå, där de två sistnämnda är senast startade. Organisationen hoppas kunna öppna fler kontor.

– Vi vill finnas för nya företagare i hela Norrbotten, både digitalt och lokalt, och satsar på att etablera ytterligare kontor de närmaste åren, säger Anna Engström.

– Det är viktigt att relevant stöd till nya företagare finns på många platser i länet. Det vill vi som regionens egen bank vara med och möjliggöra, avslutar Anneli Sjömark.

ata logo.jpg
ata logo 2.jpg

__ANNONSER___________________

rättvik front.jpg
Söderköping front.jpg
nora front.jpg
mariestad front.jpg
vårgårda front.jpg
sigtuna front.jpg
göteborg front.jpg
upplands-bro front.jpg
herrljunga räddningstjänsten.jpg
lerum front.jpg
stenungsund front.jpg
färgelanda front.jpg
mörbylånga front.jpg
hedemora front.jpg
haparanda front.jpg
kramforsfront.jpg
eksjö front.jpg
karlskrona front.jpg
laholm miljö.jpg
Degerfors Service.jpg
älvsbyn front.jpg
Hylte barn och ungdom.jpg
flexator.gif
eksjö front.jpg
malmö stad front.jpg
kungalvfront.jpg
lidköping front.jpg
härryda vatten front.jpg
torsås bildning front.jpg
lidköping teknisk service.jpg
trelleborg front.jpg
kil front.jpg
kinda front.jpg
sandviken front.jpg
bottom of page