top of page

NYHETER                                                                                                                    Kommentera artikel  |  Skicka nyheter/pressrelease

robot.jpg

Robot och automation − ett framtidsjobb i Sverige?

Sverige behöver fortsätta som ett land med hög teknisk kompetens inom produktion och automation men då krävs fortsatt bra utbildning av blivande robotanvändare och robotingenjörer.

 

Skolor och utbildningscentra behöver också den bästa utrustning som ger dessa elever rätt kunskapsnivå och erfarenhet för att kunna välja en väg till intressanta industrijobb.

Yaskawa har redan många års erfarenhet av att leverera robotstationer till industrin men också de som är särskilt lämpliga för gymnasium, högskolor eller universitet. Västerviks gymnasium, EPIC innovation & technology är några exempel där man investerat i dagens robotsystem för hantering och bågsvetsning med bland annat Yaskawas kompletta svetscell ArcWorld.

- Robotprogrammering är i grunden enkelt, men det är viktigt att börja lära sig ganska tidigt så att man kan bygga vidare med kunskap efter hand, beroende på vad man står inför och behöver utföra. Robotar med rätt förutsättningar och duktiga ”chaufförer” är ett bra sätt att skapa lönsamma företag i Sverige, säger Niklas Richardsson försäljningschef på Yaskawa Nordic.

Nu har man utökat sitt erbjudande för skolor och universitet med paketlösningar för utbildning som består av små flyttbara robotstationer och kraftfull mjukvara för simulering och programmering. Robotstationerna är inte bara lämpliga för att lära sig grundläggande robothantering, programmering och underhåll. Med tillvalet av en roterande externaxel kan man även programmera en robot som samverkar med extern utrustning.

ata logo.jpg
ata logo 2.jpg

__ANNONSER___________________

astrazeneca.jpg
hansa biopharma.jpg
geji.jpg
modio.jpg
alfa laval.jpg
cementa.jpg
skanska front.jpg
scania front.jpg
volvo front.jpg
bottom of page