top of page

NYHETER                                                                                                                        Kommentera artikel Skicka nyheter/pressrelease

sandra gustafsson.jpg

Sandra Gustafsson, ny förvaltningschef för miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen i Hässleholms kommun. Foto: Niclas Ingvarsson, Trelleborgs kommun

Ny förvaltningschef för miljö- och stadsbyggnads-förvaltningen i Hässleholm

Sandra Gustafsson blir ny förvaltningschef för miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen i Hässleholms kommun. 

Närmast kommer Sandra Gustafsson från Trelleborgs kommun där hon idag har rollen som tillförordnad förvaltningschef för samhällsbyggnadsförvaltningen. Hon har även erfarenhet som miljöchef och planchef i Trelleborg samt flera års arbete inom det privata näringslivet.

- Hässleholm lockade med ett spännande uppdrag i en kommun med hög ambition att utvecklas. Jag har arbetat som chef och ledare sedan 2005 och jag drivs av att tillsammans med medarbetarna utveckla en arbetsplats med god trivsel, effektivt arbetssätt och gott bemötande. Jag ser fram emot att lära känna en ny kommun med alla utmaningar, mål och visioner, säger Sandra Gustafsson.

Föregående förvaltningschef för miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Helena Östling slutade vid årsskiftet och under övergångsperioden är Susanne Rönnefeldt Berg tillförordnad förvaltningschef. Sandra Gustafsson tillträder tjänsten efter sommaren.

- Vi är glada att kunna hälsa Sandra Gustafsson välkommen till Hässleholm med en gedigen erfarenhet som både ledare och stadsutvecklare. Hon kommer att bli ett viktigt tillskott såväl på miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen som för kommunens ledningsgrupp, säger kommundirektör Ulf Bengtsson.

 

brita jervidalo jensen.jpg

Brita är kommunens första ungdomschef

Allt fler unga, större fokus på ungdomsfrågor och en ansökan om att bli europeisk ungdomshuvudstad. Brita Jervidalo Jensen, kommunens första ungdomschef, har rivstartat sitt nya jobb i Lund.

Vid årsskiftet delade Lunds kommun sin idrott- och fritidsverksamhet i två separata verksamheter, med varsin chef. I samband med detta bytte fritidsverksamheten också namn till Ungdom. Ny chef för Ungdom är Brita Jervidalo Jensen. Hon kommer närmast från Helsingborgs stad, där hon i rollen som chef för utvecklingsenheten på Fritid Helsingborg bland annat haft innovationsledningsansvar på skol- och fritidsförvaltningen.

– Jag är väldigt glad att vi har knutit Brita till oss. Hon har lång erfarenhet och bred kompetens inom fritidsområdet och har dessutom varit chef under många år. Vi vill göra stora förflyttningar framåt inom vår ungdomsverksamhet, därför har vi valt att renodla verksamheten. Jag är övertygad om att Brita kommer vara en stor tillgång nu när vi ska utveckla och bygger morgondagens ungdomskommun, inte minst nu när vi också söker titeln European Youth Capital, säger Mårten Hafström, kultur- och fritidsdirektör.

Ungdomsverksamheten står inför många utmaningar, inte minst nu med omvärld i hastig förändring. För att förbli relevant för ungdomar krävs att kommunen kan anpassa sig till nya förutsättningar. som påverkar ungdomarnas vardag. Det här arbetet kommer att stå i centrum för den nya ungdomsverksamheten.

 

Dessutom arbetar Lunds kommun just nu med att ta fram en ansökan om att bli europeisk ungdomshuvudstad år 2026. Det innebär i praktiken att kommunen ska presentera ett program med aktiviteter med syftet att engagera ungdomar och sprida goda exempel. Lund har i många år jobbat aktivt med att skapa delaktighet för ungdomar, bland annat genom möten och forum för ungdomsdemokrati.

– Jag är glad att ha fått förtroendet att vara chef för Lunds ungdomsverksamhet under en sådan viktig utvecklingsfas. Jag ser fram emot att tillsammans med alla kompetenta och engagerade medarbetare utveckla ungdomsverksamheten till att bli i världsklass. Våra barn och unga är vår framtid. De förtjänar en meningsfull och utvecklande fritid i takt med tiden, säger Brita Jervidalo Jensen.

richard svartvik.jpg

BLIR KEDJEDIREKTÖR: Richard Svartvik nordisk chef för hotellkedjan Clarion Collection.

Richard Svartvik nordisk chef för hotellkedjan Clarion Collection

Ny chef för den 50 hotell stora hotellkedjan Clarion Collection blir Richard Svartvik. Med mer än 25 års erfarenhet från hotellbranschen så är det en välmeriterad person som får ansvaret att utveckla verksamheten vidare.

– Clarion Collection är en av de största hotellkedjorna på den nordiska marknaden och nyligen utsedd till Sveriges bästa hotellkedja på Grand Travel Award. För Nordic Choice Hotels är det en väldigt viktig verksamhet och när vi nu går in i en period med kraftig växt och fokus på att utveckla verksamheten så behöver vi en chef som både är en uppskattad och coachande ledare men som också har stor erfarenhet av hotelldrift och fastighetsfrågor.

 

Richard var ett självklart val och jag är oerhört glad över att han tackat ja till att leda verksamheten, säger Katalin Paldeak, Chief Operating Officer för Nordic Choice Hotels.

Richard Svartvik har mer än 25 års erfarenhet inom branschen och har sedan hösten 2014 varit driftsdirektör inom Nordic Choice Hotels både för Clarion Hotel i Sverige och Norge och för Clarion Collections verksamhet i Sverige och tidigare också Danmark och Riga.

Clarion Collection är en oerhört populär hotellkedja inte minst av affärsresenärerna som uppskattar kedjans koncept där eftermiddagsfika och kvällsmat bjuds på. Ett kvitto på gästernas uppskattning kom i februari då hotellkedjan på Grand Travel Award utsågs till bästa hotellkedja i Sverige för andra året i rad.

– Vi har varit i en spännande varumärkesutveckling dom senaste åren och verkligen fått fram och tydliggjord vår “hygge”-känsla på alla hotell. Denna utveckling fortsätter för fullt dom närmsta åren, framförallt finns det stora möjligheter för oss att skapa även bättre upplevelser för dom som har Clarion Collection Hotel som sitt hem på sina många resor hemifrån, berättar Svartvik.

Clarion Collection har idag 50 hotell från Tromsö i norr till Trelleborg i söder. Hotellen är personliga, har ofta en spännande historia i väggarna och har anammat den världsberömda “hyggekänslan” bland annat genom att varje hotell har en hyggier med ansvar för att utveckla trivseln och atmosfären.

lena from.jpg

Ny konstchef i Halmstads kommun

Lena From blir ny chef för enhet konst i Halmstads kommun. Hon har en lång och gedigen bakgrund som chef inom konstfältet. Hennes nya uppdrag omfattar bland annat Mjellby konstmuseum, Halmstads konsthall och den offentliga konsten.

Lena From är idag konstprojektchef vid Statens konstråd där hon arbetat sedan 2015. De senaste åren har hon haft fokus på hur offentlig konst kan bidra till att skapa hållbara livsmiljöer, och ingått i styrgruppen för gestaltad livsmiljö. Tidigare har hon arbetat vid Stockholm konst/Liljevalchs konsthall och som kulturjournalist i chefspositioner.

– Det händer så mycket spännande med konsten i Halmstad just nu! Arbetet med konst och gestaltad livsmiljö går in i en ny fas, Mjellby konstmuseum genomgår en efterlängtad ombyggnad och kommunen har en levande konsthall. I Halmstad finns ovanligt stora möjligheter att låta konst och publik mötas på olika sätt, säger Lena From.

Enhet konst är en del av kulturförvaltningen i Halmstads kommun och omfattar Mjellby konstmuseum, Halmstads konsthall, den offentliga konsten, den kommunala konstsamlingen och programverksamhet för kommuninvånare i alla åldrar.

Lena From tillträder tjänsten som konstchef i Halmstads kommun 1 september 2023.

Hon efterträder Karolina Peterson som gått vidare till en tjänst som kulturchef i Falkenbergs kommun.

marcus larsson.jpg

Marcus Larsson blir ny chef för enheten Evenemang och möten på Destination Kalmar.

Marcus Larsson är ny chef för enheten Evenemang och möten

Nu är det klart att Marcus Larsson blir ny chef för enheten Evenemang och möten på Destination Kalmar. 

Marcus Larsson arbetar på Destination Kalmar sedan 2021 och var tidigare projektledare med ansvar för idrottsevenemang.

 

Nu kommer Marcus att leda enheten Evenemang och möten, som utifrån Kalmars evenemangsstrategi arbetar för att utveckla Kalmar som mötes- och evenemangsdestination.

 

Enheten värvar evenemang till Kalmar, stöttar idrotts- och kulturevenemang och är även arrangör av Kalmar Stadsfest, Musik på Larmtorget och Kalmar International Sandsculpture Festival. I verksamheten ingår dessutom Kalmar Convention Bureau, som värvar möten, konferenser och kongresser till Kalmar.

− För min del handlar det nu mycket om att förvalta det arbete som påbörjades innan vi drabbades av pandemin. Tack vare satsningar på till exempel arenautveckling och att bygga upp en Convention Bureau går vi 2023 mot vårt största evenemangsår hittills. Det är en utmaning som för respekt med sig, men vi är ett stort team i Kalmar kommun som arbetar tillsammans för att göra detta möjligt, säger Marcus Larsson.

− Vi är väldigt glada över att Marcus tar över stafettpinnen. Han har de egenskaper som behövs för att fortsätta utvecklingsarbetet och är redan väl insatt i verksamheten. Han har också hunnit bygga upp goda relationer med många arrangörer som är verksamma i Kalmar, säger Sylvia Nylin, vd för Destination Kalmar.

ata logo.jpg
ata logo 2.jpg

__ANNONSER______________________

huddingestal.gif
santasalo.gif
jehander.jpg
sbs.jpg
hyrex.gif
eldon.gif
gentekniknamnden2.jpg
noxor.jpg
autolivfront.jpg
structor.jpg
kornetsakustik.jpg
incert.jpg
outlander.jpg
hedinbil.jpg
kylservice.jpg
norwegian.jpg
sv3.jpg
st erik försäkring.jpg
bottom of page