NYHETER                                                                                                                      Kommentera artikel Skicka nyheter/pressrelease

__ANNONSER_______________________

sollentuna.jpg

 

 

Brf Strandvägen i Sollentuna

 

Nu tas första spadtaget för Brf Strandvägen i Sollentuna

Nu är det byggstart för de 115 miljöcertifierade bostadsrätterna i Brf Strandvägen i Edsviken, Sollentuna

- Brf Strandvägen är ett flaggskepp för OBOS med hållbara bostäder för alla faser i livet. Här bygger vi de första bostäderna som gjorts tillgängliga för köp genom OBOS Deläga, vår boköpsmodell som syftar till att sänka trösklarna till bostadsmarknaden. Därför känns detta spadtag särskilt betydelsefullt, säger Daniel Kjørberg Siraj, koncernchef OBOS.

- Med det första spadtaget vill vi, tillsammans med framtida grannar med representanter från kommunen, fira den efterlängtade byggstarten av det helt nya kvarteret Brf Strandvägen. Det stora intresset från medlemmar och Sollentunabor visar att vi bygger där folk vill bo och genom OBOS Deläga gör vi det mer tillgängligt för alla, säger Sofia Ljungdahl, VD OBOS Nya Hem.

bromma.jpg

 

 

50 lägenheter i brf Tranebergsängen, Bromma

 

Första spadtaget för 50 lägenheter i Bromma

Riksbyggen startar nu byggandet av 50 lägenheter i Brf Tranebergsängen i Bromma. 

– Det är jättekul att vi nu kan starta byggandet av Brf Tranebergsängen som är ett mycket efterlängtat projekt. Riksbyggen arbetar långsiktigt för att bidra med fler och mer hållbara bostäder i Bromma och i hela Stockholmsområdet, säger Johanna Frelin, vd Riksbyggen.

Över 8 000 personer fanns i intressekön till projektet.

– Intresset var minst sagt jättestort inför säljstarten.

 

Läget är fantastiskt och det kommer att bli väldigt fina lägenheter. Försäljningen startade i slutet av förra året och 44 av 50 lägenheter är redan sålda och två är reserverade, säger Veronica Skoglöf, säljare på Riksbyggen Bostad i Stockholm.

Lägenhetsstorlekarna fördelar sig mellan 1-4 rum och kök och från 37 kvadratmeter till 87 kvadratmeter. Alla lägenheter har balkong, terrass eller uteplats som blickar ut mot Tranebergsparken. Till huset hör 29 parkeringsplatser med carport, varav tolv laddplatser.

– Området i Traneberg i Bromma är mycket eftertraktat. Det är bara någon minuts promenad till Alviks T-banestation och sedan några få stationer till Stockholm City. Granne med huset ligger också Tranebergsparken med planer på att växa fram till en grönskande oas för hela stadsdelen, berättar Veronica Skoglöf.

Projektet kommer att genomföras med högt ställda krav på hållbarhet. Till exempel kommer huset att byggas för att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver och utrustas med solpaneler. Miljöbyggnad visar på viktiga kvaliteter hos en byggnad när det gäller energi, inomhusmiljö och byggnadsmaterial.

lund.jpg

 

Den nya torgplatsen vid korsningen där Kobjersvägen och Öresundsvägen möts. Källa: Fojab

 

Milstople för omvandlingen av Västerbro

Första bostadskvarteret kan snart börja byggas på Västerbro. Byggnadsnämnden har antagit detaljplanen som innebär en omvandling från verksamhetsområde till drygt 200 nya bostäder och två butikslokaler.


– Efterfrågan av centrala bostäder är stor och det gläder mig att vi snart kan få se ett smakprov på nya Västerbro, säger Klas Svanberg (M), byggnadsnämndens ordförande.

Västerbro ska omvandlas från ett av Lunds äldsta industriområde till en stadsdel med bland annat bostäder, kontor och butiker. Det aktuella kvarteret Virket har Qvantenborgsparken som granne och ligger vid hörnet där Öresundsvägen och Kobjersvägen möts.

Planen innehåller ca 210 bostäder i fyra huskroppar med en relativt sluten innergård. Bostadshusen kommer att vara mellan fyra och sju våningar, lägsta byggnaden är mot Qvantenborgsparken och som högst kommer husen att vara längs Öresundsvägen.

Vid korsningen där Kobjersvägen och Öresundsvägen möts föreslås en liten torgliknande plats. Här planeras två lokaler för butik eller café.

– Torgplatsen är tänkt att bli välkomnande med blommor, träd och entréer till lokalerna. Ytan är en av flera planerade mötesplatser på Västerbro, säger Daniel Mathiasson planarkitekt på stadsbyggnadskontoret.

Vid torgplatsen kommer det även att finnas en öppning till kvarterets innergård. En boendegård för lek och odlingar där familjer kan umgås.

– Västerbro är idag bilvänligt med ovanligt stora gator, något som etappvis kommer att förändras, menar Daniel Mathiasson.

Den nya detaljplanen kompletterar området med en så kallad vistelsegata, där gående och cyklister prioriteras. Bilar och andra fordon kan komma fram, men på de gåendes villkor. Kvarterets parkeringsbehov göms i ett underjordiskt garage under innergården.

Västerbro kommer successivt att förändras och utvecklas. Några av stadsdelens byggnader kommer att bevaras och förädlas men det befintliga huset från 1956, på hörnet vid Kobjersvägen och Öresundsvägen, kommer att rivas. Behovet av bostäder bedöms som större i det här fallet.

borås.jpg

 

 

Visionsbild av Bergdalsterrassen i Borås

Tornstaden bygger bostäder för Järngrinden och Mjöbäcks i Borås

På Bergdalens höjd i Borås har nu två nya bostadsprojekt byggstartats. Bergdalsterrassen som består av 149 hyresrätter utvecklade av Järngrinden och Mjöbäcks tillsammans, samt grannkvarteret Brf Nivå som innehåller 23 bostadsrätter som utvecklats av Järngrinden.

 

Tornstaden har fått förtroendet att ansvara för totalentreprenaden av de båda projekten och inflyttning planeras till tredje respektive fjärde kvartalet 2023.

­I höstas startade Byggnads AB Tornstaden byggnationen av de 23 bostadsrätterna i Brf Nivå på uppdrag av Järngrinden och nu startar även byggnationen av 149 hyresrätter i grannkvarteret Bergdalsterrassen på uppdrag av Järngrinden och Mjöbäcks tillsammans.

 

Inflyttning för bostadsrätterna beräknas ske sommaren 2023 och för hyresrätterna planeras inflyttning till slutet av 2023.

Husen erbjuder ett modernt och hållbart boende där naturmaterial ska spegla både staden och skogens karaktär. Byggnaderna är noggrant anpassade till det sluttande området som omger tomten. Tak och balkonger är terrasserade och övrig nivåskillnad nyttjas till uteplatser och nedfart till garage. Taken kommer dessutom att förses med solpaneler för att täcka en del av energiförbrukningen.

Hyresrättsprojektet Bergdalsterrassen ägs till hälften av Mjöbäcks och när projektet är färdigställt planeras Fortinova att ta över som ägare och förvaltare.

"Efter en lång process har vi nu äntligen fått starta byggnationen av båda våra två bostadsprojekt i Bergdalen och det känns mycket bra. Det känns också bra att vi får fortsätta vårt goda samarbete sedan många år med Tornstaden", säger Hans Nilsson som är Byggchef på Järngrinden och ombud för de båda projekten.

"På Enedalshöjden i Borås pågår byggnation av ett bostadsprojekt för Järngrinden och vi är mycket glada över att vi nu även fått ansvaret för deras senaste projekt, samt möjlighet att få arbeta tillsammans med Mjöbäcks. Vi har även fler spännande uppdrag på gång i Borås och ser fram emot att få fortsätta vara en del av utvecklingen i staden", säger Staffan Waldenström som är vd på Byggnads AB Tornstaden.

östra åkersberga.jpg

 

 

Skärgårdsnära parhus och villor i Östra Åkersberga

 

Säljstart för skärgårdsnära parhus och villor i Östra Åkersberga

Nu startar OBOS försäljningen av första etappen i Brf Blåbärsbacken. Totalt kommer kvarteret att bestå av 39 villor och parhus med ett naturskönt läge i Valsjöskogen, i Östra Åkersberga. En efterlängtad säljstart med många intressenter på kö, berättar Malin Bloom, projektutvecklare på OBOS.

– Vi ser ett stort intresse att bo här, framför allt bland barnfamiljer som vill ha nära till både natur och service. Därför känns det extra roligt att vi äntligen fått klartecken för att starta försäljningen, konstaterar Malin Bloom.

 

Brf Blåbärsbacken erbjuder tvåplanshus i tre olika storlekar: parhus om 107 kvadratmetrar eller friliggande småhus om 137 respektive 158 kvadratmetrar. Husen har öppen planlösning på nedre plan, 3-4 sovrum samt uteplats.

– Här bygger vi ett mysigt kvarter med bekväma och energieffektiva hem i bostadsrättsform. Alla våra hus är klimatsmarta, lättskötta och ger en tydlig villakänsla. Dessutom bidrar plantering av äppelträd till både trivsel och biologisk mångfald, säger Malin Bloom.

Valsjöskogen är ett växande bostadsområde i närheten av populära Margretelund. Härifrån tar man cykeln till Åkersberga station på en kvart, därifrån tar Roslagsbanan en till Stockholm Östra på runt en halvtimme. Bilresa till centrala Stockholm tar 45-50 minuter.

– Valsjöskogen är definitivt ett område för livsnjutare. Här kan man bara öppna dörren och andas in skogsdoften, grilla i trädgården och umgås med grannarna. Den som är badsugen kan välja mellan hav och sjö. Samtidigt finns förskolor, skolor, restauranger och matbutik i närheten. Kort sagt allt som gör vardagen både enkel och trivsam, säger Malin Bloom.

Säljstarten för bostäderna i Brf Blåbärsbacken äger rum den 19 januari, och OBOS-medlemmar får förtur till köp. Bostäderna har ett frånpris på 3 500 000 kronor och inflyttning beräknas att starta hösten 2023.

örebro.jpg

 

 

HSB brf Österpark vid nya Österängsparken

 

HSB säljstartar 94 lägenheter i brf Österpark i Örebro

Nu säljstartar HSB brf Österpark i Örebro med 94 lägenheter. Bostadsrättsföreningen är HSBs andra i området, den första som har inflyttning i höst är slutsåld. 

HSB brf Österpark består av 94 öppna välplanerade lägenheter i ett hus om sju till tio våningar och tre trapphus med varsin gemensam takterrass. Vid säljstarten den 30 januari släpps samtliga lägenheter om 1 – 6 rum och kök till försäljning. Bostadsrättsföreningen är en del av de nya kvarteren som växer fram på Österplan, där HSB totalt bygger 162 nya lägenheter.

– Vi ser ett stort intresse för nyproducerade lägenheter i detta nya centrala läge i Örebro, inte minst genom vårt byggstartade projekt brf Österäng som nu är slutsålt med över ett halvår kvar till inflyttning. Vi är mycket glada över att kunna möta efterfrågan och säljstarta nästa etapp vid Österplan redan nu, säger Sara Almcrantz, byggchef på HSB MälarDalarna.

Österplan växer fram till centrala stadskvarter intill stadsdelen Öster i centrala Örebro med cirka 1000 nya boståder. Andra bostadsutvecklare i området är Peab och BJC Group. Mitt i anläggs en park som kommer kantas av caféer, kontor och kvartersgårdar.

– Flera lägenheter i brf Österpark kommer få ett fritt läge mot den nyanlagda parken och vi har lagt ner mycket tid på att ta fram genomarbetade planlösningar. Här finns flera bra kvaliteter så som två badrum i treorna, dubbla balkonger i fyrorna och avskild sovalkov i ettorna.

 

Dessutom finns det inte mindre än tre gemensamma takterrasser i huset som alla boende kan nyttja, berättar Christofer Karlström, försäljningsansvarig på HSB.

I samband med säljstarten i brf Österpark lanseras även HSB Dela i Örebro. HSB Dela riktar sig till unga i åldern 18 till 29 år och innebär att HSB går in som delägare till 50 procent vid bostadsköpet, vilket halverar kontantinsatsen och ökar chanserna för den unga att beviljas bolån med tanke på de tuffare amorteringskraven. Ett antal lägenheter om 1 och 2 rok i brf Österpark erbjuds enligt modellen.

– Det känns fantastiskt att vi nu kan erbjuda HSB Dela till våra unga bosparare i Örebro. Det är viktigt för oss att bidra till att unga vuxna kan komma in på bostadsmarknaden, vi vill ge alla en möjlighet, säger Maria Engholm, vd på HSB MälarDalarna.

Om HSB Dela


HSB går in som delägare i den unga vuxnas bostadsköp med 50 procent. Utöver den vanliga köpprocessen tecknas ett tioårigt samägandeavtal med HSB. När som helst efter tillträdet kan den unga vuxna välja att sälja bostadsrätten. Då säljs också HSBs andel. Tidigast fem år efter tillträdet kan köparen ansöka om att köpa ut HSBs del. Senast tio år efter tillträdet ska den unga vuxna ha köpt hela bostadsrätten. I annat fall säljs bostadsrätten i sin helhet. Läs mer om HSB Dela.

Om HSB brf Österpark


Upplåtelseform: Bostadsrätt
Antal bostäder: 94
Antal rum: 1 - 6 rum och kök
Säljstart: 30 januari 2022
Inflyttning: Preliminärt hösten 2024
Arkitekt: Clarus Arkitekter
Miljöcertifiering: Miljöbyggnad


Läs mer om HSB brf Österpark

lidköping.jpg

 

 

Tryggt Boende 65+ Lidköping (bild Kaminsky Arkitektur)

 

Jemmet och Skeppsviken samarbetar för Tryggt Boende 65+ i Lidköping

 

Företagen har tecknat avtal om samarbete i Jemmett Lidköping AB, avseende 35 st nya klimatsmarta hyresbostäder för 65+, på Askeslätt i Lidköpings kommun.

Jemmett har sedan en tid utvecklat ett mycket hållbart bostadskoncept för äldre. Konceptet bestående av Svanenmärkta träbyggnader uppförda med passivhusteknik och solceller resulterar i yteffektiva bostäder med rimliga hyror.

Skeppsviken driver bygg- och fastighetsverksamhet i Västsverige sedan 1992. 2021 omsätter bolagsgruppen ca 1 MDR och sysselsätter ca 145 medarbetare.

- Vi har diskuterat samarbete tidigare eftersom vi båda är vana passivhusbyggare. Företagen kompletterar varandra väl. Jemmett med sitt smarta och hållbara koncept får god draghjälp i projektet, och Skeppsviken med lång erfarenhet av bostadsutveckling får tillämpa ett nytt klimatsmart bostadskoncept i full skala. Det är mycket Win-Win över detta, säger Martin Larsson, VD Skeppsviken.

Byggstart planeras i april 2022 och inflyttning beräknas ske under Q2 2023. Samarbete har sedan tidigare avtalats med PJ Bygg AB om själva byggentreprenaden. Uthyrningen startar ca ett halvt år innan bostäderna är färdigställda.

Lägenheterna fördelas på en- och en halvrums-, två- och trerumslägenheter – alla med balkong och anpassade för hyresgäster med begränsad rörlighet.

– Vi ser att det finns ett stort intresse bland dagens 65-plussare att leva mer hållbart och socialt och Lidköping är en kommun med ett stort behov av dessa bostäder, säger Carlos Andersson VD Jemmett.

Ett tryggt och trevligt boende innefattar inte bara praktiska detaljer och lösningar i den egna bostaden. Ett socialt liv är minst lika viktigt för välbefinnandet. Därför kommer det att finnas en gemensamhetslokal som de boende kan använda tillsammans eller hyra för eget bruk.

 

Lidköpings kommun kommer också att ha en trygghetsvärd på plats för att ordna aktiviteter, administrera lunch för dem som önskar och fungera som en länk till hemtjänsten.

I området kommer att finnas en elbilspool och boulebana .

lund 2.jpg

Bildkälla: Arkitek Fojab

 

Nytt boendekoncept blir verklighet i Brunnshög

  

Nu är det klart - COLIVE och Lunds kommuns helägda fastighetsbolag, LKF, tecknar blockhyresavtal som har godkänts av hyresnämnden i sin helhet.

 

Detta för att förverkliga den gemensamma visionen om ett storskaligt delningsboende i Brunnshög, Lunds nya stadsdel med hållbarhet i fokus. Totalt rör det sig om 81 bostadstillfällen fördelat i tio delningslägenheter för unga vuxna. Det kommer att vara en fastighet som är helt skräddarsydd för COLIVEs verksamhet där de första boende förväntas flytta in år 2024.

Att bo tillsammans i så kallad coliving, är på stark frammarsch internationellt. Företeelsen drivs av den yngre generationens efterfrågan på mer urbana och sociala bostadsformer till rimliga priser. Detta tillsammans med målgruppens önskan om flexibilitet och öppenhet för att dela på resurser, både för att sänka kostnader och för att minska belastningen på miljön.

- Lund är en internationell stad där såväl företag som forskning behöver attraktiva boendemiljöer för att attrahera kompetens. V

 

i ser Lund som ett av våra högprioriterade områden då det finns många unga vuxna som är i behov av boende efter studietiden för att stanna kvar. Vi är stolta och glada över att göra det här tillsammans med LKF då vi delar allmännyttans kärnvärden kring att skapa bra bostäder till en rimlig kostnad och är glada över att vi inom kort kunna slå upp dörrarna för en ny hub tillsammans, säger Katarina Liljestam-Beyer, VD och medgrundare, COLIVE.

Innan hyresgästerna erbjuds bostad genomför de en Roomie-matchning via en unik matchningstjänst och svarar på ett antal frågor för att sedan utifrån svaren matchas med sina nya roomies – allt för att öka trivseln.

Hyresgästerna får sitt eget privata rum med egen toalett och dusch men delar på sociala umgängesytor och kök samt en stor uteplats, gemensamma balkonger och aktivitetsrum. I månadsavgiften ingår bland annat hemförsäkring, internet, städning av gemensamma ytor samt möblemang.

 

- Genom projektet ger vi unga vuxna en möjlighet att vara en del av ett sammanhang, samtidigt som vi skapar ett komplement till andra

boendeformer för de som befinner sig i glappet mellan studentliv och att bilda familj. Detta är hållbarhet när den är som bäst - närheten till all service i den nya stadsdelen och med en spårvagnshållplats utanför dörren. Och den sociala hållbarheten som genomsyrar boendet, säger Fredrik Millertson, vd på LKF.

Sedan tidigare erbjuder COLIVE bostäder på flera platser i Stockholms län och öppnar även sin första coliving-hubb i Göteborg under nästa år.

AB Ängelholmshem kopiera.jpg
kungälv front.jpg
boab front.jpg
säffle.png
bärkehus.jpg
bollnäsbostäder.jpg
roslagsbostäder.jpg
bostäder i borås front.jpg
sjöbohem.jpg
hammaröbostäder front.jpg
skövdebostäder front.jpg