top of page

NYHETER                                                                                                                      Kommentera artikel Skicka nyheter/pressrelease

tornstaden.jpg

Visionsbild Smörslottsgatan Björkekärr (Norconsult)

Tornstaden bygger fler hyresrätter för Framtiden i Göteborg

Tornstaden har återigen fått förtroendet av Framtiden Byggutveckling att ansvara för totalentreprenaden av drygt 140 nya hyresrätter samt ett tvåplans p-däck i Björkekärr, Göteborg. Byggstart planeras till i höst och inflyttning påbörjas två år senare.

I korsningen mellan Smörslottsgatan och Robertshöjdsgatan vid Härlanda Tjärn i Björkekärr har Framtiden Byggutveckling utvecklat ett område som kommer att tillföra cirka 250 nya hyresrätter till Göteborg. Här byggs ett bekvämt och modernt boende, i ett område där det finns närhet till natur och friluftsliv.

 

Byggnads AB Tornstaden har fått förtroendet att ansvara för byggnationen av det första området innehållande cirka 140 bostäder fördelade på fyra lamellhus med tegelfasader. Produktionen planeras starta under hösten 2023 och hyresrätterna, som kommer att ägas och förvaltas av Bostadsbolaget, beräknas vara inflyttningsklara med start under hösten 2025.

”Det är fantastiskt roligt i dessa tider att vi får sätta spaden i backen och bygga nya bostäder till göteborgarna. Tornstaden har fått uppdraget att bygga 140 hyreslägenheter i första etappen i ett mycket populärt område med närhet till skola, natur och friluftsliv”, säger Dan Sandén, VD på Framtiden Byggutveckling.

”I slutet av maj färdigställs de sista, av de totalt 300, hyresrätter som vi uppfört på Mandolingatan i Västra Frölunda på uppdrag av Framtiden Byggutveckling och vi är mycket glada att vi nu får förnyat förtroende i deras nya bostadsområde i Björkekärr. Vi ser fram emot att få fortsätta vårt goda samarbete”, säger Jon Blomberg som är regionchef för Byggnads AB Tornstaden.

länsmansgården.jpg

Visualisering: Vilborgs Arkitekter

Egnahemsbolaget bygger 42 bostadsrätter i Länsmansgården

Egnahemsbolaget har nu fått både marklov och bygglov för ett projekt i Länsmansgården, Göteborg. Projektet heter Bostadsrättsföreningen Stackmoln och ligger på Norra Fjädermolnsgatan i norra Biskopsgården.

- Vi har äntligen kommit igång efter en lång bygglovsprocess men ser nu framåt och räknar med att vara klara i slutet av 2024. Detta hus är den sista delen av utbyggnaden på Norra Fjädermolnsgatan och det känns roligt och utmanade att få huset att passa in i befintlig miljö. Vi har fått startbesked för marken och kommer inom kort att hålla tekniskt samråd för bottenplattan, säger Lars-Erik Pedersén, projektledare på Egnahemsbolaget.

Projektet ligger granne med Bostadsrättsföreningen Fjädermoln, som Egnahemsbolaget färdigställde 2021. Det projektet, med 140 lägenheter, sålde bra och de flesta kunder kom från närområdet, många från hyresrätt.

- Det här är ytterligare ett projekt i linje med vårt uppdrag, att bryta bostadssegregationen, säger Erik Windt-Wallenberg, vd på Egnahemsbolaget.

 

Både Biskops-och Länsmansgården domineras av hyresrätter. Att tillföra fler upplåtelseformer gör områdena socioekonomiskt starkare, då personer med resurser kan stanna i området när det är dags att köpa bostad. Vi ser samma utveckling oavsett var vi bygger, folk är lika hemmakära här som någon annanstans i staden.

Någon större oro för att det ska bli svårt att sälja på grund av konjunkturen känner inte Erik Windt-Wallenberg.

- Till slutet av 2024 ser vi att räntorna har börjat sjunka. Det finns ett uppdämt behov av bostäder redan idag, folk gifter sig, skiljer sig, får nya jobb, fler barn, flyttar, blir äldre - det finns många som behöver en ny bostad av olika anledningar. Det kanske tar lite längre tid att sälja än vi varit vana vid i många år, men sälja kommer det göra, avslutar Erik Windt-Wallenberg.

Det kommer bli 42 lägenheter fördelat mellan 1-4 rum och kök. Totalentreprenör är Brixly, och arkitekter är Vilborgs Arkitekter.

kungsbacka.jpg

Trollängen och Franshill säljstartar i Björkris, Kungsbacka

Trollängen och Franshill går mot strömmen och siktar på säljstart av exklusiva projektet Koningsbakkae i Björkris, Kungsbacka. Koningsbakkae inrymmer totalt 114 bostadsrätter varav 62 av dessa omfattas av säljstarten i maj.

 

De som redan anmält intresse för lägenheterna kommer erbjudas en VIP-säljstart redan den 2 maj. Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats och vissa lägenheter har två balkonger. Byggnaderna blir vid färdigställandet 2025 de högsta i Kungsbacka och kommer även bli miljömärkta med Svanen. Försäljning sker via Svensk Fastighetsförmedling i Kungsbacka.

Koningsbakkae är först ut av bostadskvarteren i den nya delen av Björkris. Sedan tidigare bygger Kungsbacka kommun Skårbyskolan, belägen i den östra delen av Björkris, och kommunala bolaget Eksta har nyligen färdigställt ett äldreboende strax norr om Koningsbakkae.

 

- Vi har märkt av ett stort intresse för projektet och ser fram emot att äntligen kunna säljstarta. I den ekonomiska planen har vi tagit höjd för det högre ränteklimatet och vi har dessutom säkrat upp med räntegarantier för att våra kunder ska slippa obehagliga överraskningar.

 

Vi har lagt stor vikt vid att våra kunder ska vara trygga i vad de köper. Utöver det bygger vi miljömärkta hus med låg energiförbrukning. Koningsbakkae är något alldeles extra och vi är stolta över att kunna erbjuda dessa fantastiska lägenheter till försäljning, säger Malin Börjeson, Affärschef på Trollängen.

 

Byggstart skedde under hösten 2022 och färdigställandet beräknas till våren 2025. Under husen kommer ett garage uppföras där parkeringsplats för merparten av lägenheterna kommer erbjudas. Kunderna kommer kunna välja mellan tre olika inredningskoncept och högst upp i huset finns exklusiva takvåningar med terrasser och enastående utsikt över omgivningarna. Arkitektfirman Tengbom står för gestaltningen av projektet.

 

- Koningsbakkae är ett fantastiskt projekt med hög kvalité och fina detaljer. Vi har följt bostadsmarknaden och konjunkturen noggrant och har prisat in lägenheterna på en nivå vi bedömer att marknaden efterfrågar och accepterar. Vi känner oss trygga i att vi kan erbjuda våra kunder fantastiska lägenheter till ett bra pris och en stabil månadskostnad, säger Andreas Kandre, Projektledare för Koningsbakkae och Björkris.

ystad.jpg

Lyckos satsar på platser för umgänge och uteaktiviteter i ett nytt bostadsområde i Nybrostrand, öster om Ystad.

Lyckos säljstartar nya bostäder i Ystad

Nu säljstartar Lyckos den första etappen av ett nytt bostadsområde i Nybrostrand, öster om Ystad. 17 nya radhus i två plan kommer att byggas på ett fantastiskt läge vid golfbanan, med stranden i närheten.

Utbyggnaden ligger längst söderut i Nybrostrands nya bostadsområde, i en grön och lummig del som gränsar till golfbanan. I den första etappen byggs 17 radhus, av totalt 43 radhus och 24 lägenheter.

- Läget är exceptionellt bra, och vi nyttjar den sista utbyggnadsmöjligheten i området, säger Anders Larsson, vd på Lyckos.

Kvarteret är planerat för minimal biltrafik. Området blir lummigt med ett fint gemensamt grönområde som ligger skyddat mellan husgrupperna. Där kommer det bland annat att finnas ett utegym eller en boulebana för att stimulera uteaktiviteter. Lyckos planerar också för en lådcykelpool, och det tar 10 minuter med cykel till tågstationen för den som vill pendla. I senare byggetapper byggs fler mötesplatser för de boende i området.

- Vi får ett varierat område med olika tomtstorlekar. Uteplatserna får förmiddags- eller kvällssol med utblickar antingen mot parken eller golfbanan, säger Anders Larsson. Här kommer vi att ha något för alla, säger Anders Larsson.

Närservicen är väl utbyggd. Ett par minuter bort finns förskola och skola, och runt kvarteret finns både parkområde och lekplatser.

Radhusen är 118 kvadratmeter stora och byggs i två plan, med tegelfasader i olika nyanser, från ljusa till röda och bruna toner. Husen är ljusa och rymliga med öppen planlösning mellan vardagsrum och kök i bottenplan. Ovanvåningen är flexibel med ett litet allrum och 3 alternativt 4 sovrum.

Bostäderna är godkända enligt kraven i miljömärkningen Svanen, och kommer att upplåtas som bostadsrätter. Priserna ligger på mellan 2 495 000 och 2 950 000 kr, med en månadskostnad på 7 867 kr. Inflyttning planeras till hösten 2024.

- Kunderna kan besöka vårt visningshus i Svarte för att bilda sig en uppfattning om de fina kvaliteterna. Planlösningen är optimerad för ett bekvämt vardagsliv, och vi nyttjar kända svenska varumärken i materialvalen, säger Anders Larsson.

obos.jpg

Vy över Vegakvarteret i Haninge, 20 minuter från Stockholm city.

Byggstart för OBOS nya lägenheter i populära Vegaområdet

Nyligen startade bygget av OBOS trettonde och sista etapp i Vegaområdet i Haninge, bara 20 minuter från Stockholm city. Redan nu är intresset för de 93 lägenheterna stort – sedan årsskiftet har OBOS sålt i snitt en bostad per vecka.

– Trots en osäker marknad är det många som efterfrågar våra bostäder i Vega. Det visar att vi som långsiktig bostadsutvecklare med stort samhällsansvar bygger där våra medlemmar vill bo. Vi tror på projektet och ser fram emot att vara en del av Haninges utbyggnad framöver, säger Emil Kroll, försäljningschef OBOS Kärnhem.

Kvarteret kommer att ligga i de centrala delarna av Vega, med närhet till områdets pendeltågstation. De 93 välplanerade lägenheterna erbjuds i varierande storlekar och planlösningar i allt från 1- till 6 rum och kök.

I byggprocessen tas stor hänsyn till miljö och bostäderna kommer att certifieras med miljömärkningen Svanen, vilket bland annat säkerställer låg energiförbrukning. I Vega ska det också vara lätt att välja det klimatsmarta alternativet, här prioriteras gång- och cykelvägar framför biltrafik. Flera laddningsmöjligheter för bilar och större cykelparkeringar kommer att finnas i området.

– Som boende i Vega erbjuds närhet till både naturen, butiker, mataffärer och restauranger. En kort promenad från vårt nya kvarter finns pendeltågstationen som snabbt tar dig in till centrala Stockholm. Det här det perfekta stället för den som vill njuta av närhet till naturen och samtidigt snabbt kunna ta sig in till Stockholms puls, avslutar Emil Kroll.

Inflyttning i de nya bostäderna startar hösten 2024

Fakta Vegakvarteret

Redan 2012 började de första bostadshusen byggas i Haninges nya stadsdel Vega. Sedan dess har hundratals familjer flyttat in och området växer ständigt med nya hus, gator och kvarter. OBOS har tidigare byggt fem flerbostadshus och flera etapper av radhus. Totalt kommer området rymma 3 500 bostäder.

gällivare.jpg

Brf Sjöparken

Riksbyggen säljstartar över 60 bostäder i centrala Gällivare

I maj öppnar Riksbyggen upp för försäljning av 61 bostadsrätter i Brf Sjöparken. De moderna bostäderna erbjuder ett bra läge och inglasade balkonger. Byggstart för Brf Sjöparken är planerad att ske till sommaren 2023 med planerad inflyttning 2024/2025.

– Nu fortsätter Riksbyggen sitt framgångsrika bostadsbyggande i Malmfälten. Det finns en efterfrågan på fler bostadsrätter i Gällivare och Riksbyggen vill bidra till kommunens tillväxt genom att tillföra fler bostäder, säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen, AO Bostad Norr.

Brf Sjöparken får 61 ljusa och moderna lägenheter fördelade på två bostadshus om 6-7 våningar. Lägenhetsstorlekarna spänner från 1-4 rum och kök om 29-97 kvadratmeter. På taken installeras solceller för att tillvarata solens energi, vilket är bra både för miljö och föreningens ekonomi.

 

Det blir de första nyproducerade bostadsrättshusen med solceller på taken i Gällivare.

Husen ligger nära butiker och restauranger samtidigt endast ett stenkast från strövområden, badhus och skola.

– Här får de boende moderna bostäder i hög grundstandard med bra förvaringsmöjligheter och möjlighet till egna inredningsval. Utöver det är nog de inglasade balkongerna och parkeringsplatserna viktiga faktorer, säger Jenny Elveljung, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen, AO Bostad Norr.

Brf Sjöparken har beviljats bygglov och planerad byggstart är under sommaren 2023. Brf Sjöparken ingår i ett samarbete med LKAB för att bidra med fler nya bostäder i rådande bostadsbrist och möjliggöra att dessa blir klara så snart som möjligt.

Mer om bostadsrätterna Brf Sjöparken.

klagshamn.jpg

Ett nytt planprogram gör det möjligt för Klagshamn att växa med nya bostäder, verksamheter och service. Visionsbild av Open Studio.

Plan för 1300 nya bostäder i Klagshamn bygger vidare på ortens bykänsla

Ett nytt planprogram gör det möjligt för Klagshamn att växa med nya bostäder, verksamheter och service. Samtidigt eftersträvas en god koppling mellan de nya delarna och det befintliga Klagshamn.

Området ligger i anslutning till Klagshamns norra, östra och södra utkant. Planen omfattar cirka 1300 bostäder i olika former som passar människor i olika skeden av livet, som parhus, radhus och flerbostadshus. Dessutom planeras bland annat för en skola med 500 elever, en förskola med 120 platser, ett centrumtorg, 17 hektar grönyta samt odlingslotter.

Den nya bebyggelsen är till stor del småskalig, och flerfamiljshus och småhus blandas i området. Gatorna vinklas något för att bryta vinden och skapa variation. Området planeras för att bli promenadvänligt och tryggt. I princip samtliga mindre gator blir gångfartsgator, och gång-, cykel- och kollektivtrafik ges hög prioritet. Det ska bli lättare att ta bussen till Malmö, att promenera till skolan och att dela på bilägandet.

 

Tillsammans med en innovativ energiproduktion och kommunala odlingslotter stödjer detta ett mer hållbart liv. I mobilitetshus och mobilitetshubbar parkeras huvuddelen av områdets fordon och där erbjuds även bil- och cykelpooler. Dessa blir också sociala knutpunkter, där boende kan hämta paket och matkassar, lämna in avfall till återvinning eller återbruk och laga sin cykel.

Planen innehåller ett inre grönstråk med generösa, rekreativa ytor som kombineras med områdets dagvatten- och skyfallshantering. Detta ger varierade gröna miljöer med hög biologisk mångfald, en gynnsam miljö för både människor, djur och växter och ett klimatsäkrat område.

– Det här är ett intressant förslag till planprogram som tar tillvara på Klagshamns unika karaktär, och samtidigt tillför nya kvaliteter. Den ökade variationen av boendeformer skulle bland annat underlätta för fler Klagshamnsbor att bo kvar när deras livssituation förändras, och även göra det möjligt för fler att flytta till Klagshamn.

 

Satsningar på hållbar mobilitet skulle skapa både trivsel, minska de boendes kostnader och förbättra närmiljön. Nu kommer vi att gå ut med ett brett samråd för att få synpunkter och inspel kring hur planen kan bli ännu bättre, säger Stefana Hoti (MP), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

– I och med det här förslaget kan Malmö och Klagshamn fortsätta växa. Vi behåller både Klagshamns arv som jordbruks- och industriort samt den unika stadsnära bykänslan som finns på platsen. Planen, som ska ut på remiss, är för människor i livets alla skeden, säger Arwin Sohrabi (S), vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

– Jag är positiv till att förslaget kombinerar fler hus för barnfamiljer i en trygg miljö, med tillgång till service och en mötesplats i form av ett centrumtorg. Samtidigt är det viktigt för mig att lyssna in vad de boende i området önskar, och jag ser därför fram emot att förslaget går på samråd, säger Lars Hellström (L), ledamot i stadsbyggnadsnämnden.

karlskoga.jpg

Vy över Brf Storängen. Bild: 3D Nord Visualisering

OBOS gör entré i Karlskoga – bygger nya villor och radhus

Bostadsutvecklaren OBOS satsar offensivt i Karlskoga med villor och radhus i det barnvänliga området Storängsstrand. Med närhet till skog och vatten vill OBOS locka både familjer och friluftsälskare när försäljningen av Brf Storängen nu drar i gång.

– Det är jättekul att vi snart kan välkomna ännu fler till det här mysiga området. Vi vet att många är oroliga över ekonomin just nu, därför erbjuder vi våra medlemmar ett generöst trygghetspaket, som bland annat gör att OBOS-medlemmar kan få ersättning för dubbla boendekostnader om försäljningen av nuvarande bostad drar ut på tiden. Dessutom har föreningen bara 5000 kronor per boarea i föreningslån, säger Simon Bengtsson, projektutvecklare OBOS Sverige.

Brf Storängen erbjuder friliggande villor på 107 och 120 välplanerade kvadratmetrar i två plan. I kvarteret finns även fyra radhus i den mindre husmodellen. Gemensamt för bostäderna är de rymliga sällskapsytorna, moderna kök och gott om plats för familjens privatliv i 2–4 sovrum. Samtliga hus har en altan och en lättskött trädgård, samt bra möjligheter att skapa ett hemmakontor.

– Bostäderna byggs enligt vårt koncept Start Living, som gör det möjligt för våra medlemmar och kunder att flytta in direkt. Genom att bygga det mesta färdigt i våra fabriker kan vi färdigställa nya hem på ett snabbare och mer kvalitetssäkert sätt, fortsätter Simon Bengtsson.

På andra sidan gatan om Brf Storängen planeras en ny badplats och en lekplats. Storängsstrand får också en helt ny förskola, bara ett par hundra meter från kvarteret. För den som vill ha en aktiv fritid finns flera bra motionsslingor, badplats och möjligheter till fiske bara ett stenkast bort. I Karlskoga finns flera bra skolor och all tänkbar service.

– Det här är ett drömboende för den som vill bo utanför stan och ändå ha en bekväm vardag., avslutar Simon Bengtsson.

__ANNONSER_______________________

AB Ängelholmshem kopiera.jpg
partillebo front.jpg
vöfab front.jpg
säffle.png
tranåsbostäder front.jpg
bollnäsbostäder.jpg
roslagsbostäder.jpg
munkbo front.jpg
kil front.jpg
torsås front.jpg
skövdebostäder front.jpg
bottom of page