top of page

NYHETER  KOMMUN & FÖRVALTNING                                                              Kommentera artikel Skicka nyheter/pressrelease

ängelholm.jpg

"Låna" en idrottsupplevelse

Nu ska fler barn och ungdomar få möjlighet att ta del av idrott, kultur och upplevelser i Ängelholm. Genom ett samarbete mellan Ängelholms kommun, Rögle BK, Engelholms Volleybollsällskap (EVS), och Munka Ljungby innebandyklubb (MIBK) ska barn och unga kunna hämta ut kostnadsfria biljetter på biblioteken med sina lånekort.

Från och med den 9 januari 2023 börjar ett begränsat antal kostnadsfria matchbiljetter att släppas till Rögle, EVS och MIBK. Biljetterna är för barn och unga från 6 år till och med 19 år. I samband med att biljetterna släpps till respektive match kan de hämtas ut på Ängelholms kommuns närbibliotek och stadsbibliotek.

– Vi har fått ett jättefint gensvar från Rögle, EVS och Munka innebandyklubb som nu har dubblerat antalet gratisbiljetter från vad vi först hade som utgångspunkt när vi började planera detta, säger Alexandra Brandt, fritidsutvecklare i Ängelholms kommun.

I potten ligger 300 Röglebiljetter till 4 matcher, 100 MIBK-biljetter till valfri innebandymatch samt 100 familjebiljetter till 3 EVS-matcher.

– Munka-Ljungby IBK tycker detta är ett roligt initiativ för ungdomarna i kommunen. Framför allt då det främjar rörelse som vi som förening brinner för. Skulle det dessutom kunna göra att ungdomar provar på en ny idrott eller får upp intresset är det en stor bonus, säger Peter Herrström, ordförande i MIBK.

– Detta är ett samarbete med flera vinster där vi vill uppmuntra barn och unga att besöka biblioteken i hopp om att stimulera till läsning samtidigt som vi genom idrottsupplevelser hoppas kunna skapa ett livslångt intresse för idrott, säger Daniel Henrysson, koordinator hållbarhet och varumärke, Rögle BK.

– När biljetterna lånas på biblioteket så passar vi på att visa våra fina lokaler och det som finns att göra här. Vi bjuder in till bibliotekets programverksamhet för unga, som till exempel en bordshockeyturnering med Röglespelare under kommande sportlov. Givetvis tipsar vi gärna om böcker som passar ämnet, säger Emelie Ljungdahl, bibliotekarie på Ängelholms kommuns stadsbibliotek.

– Vi ser det som en jättebra lösning att vi genom vårt samarbete med Ängelholms kommun kan stimulera till att fler läser mer, säger Fredrik Tågsjö, styrelseledamot i EVS.

Så går det till att hämta ut biljetter och dessa matcher gäller det

ata logo.jpg
ata logo 2.jpg

__ANNONSER___________________

rättvik front.jpg
Söderköping front.jpg
kristianstad front.jpg
mariestad front.jpg
vårgårda front.jpg
sigtuna front.jpg
göteborg front.jpg
upplands-bro front.jpg
herrljunga räddningstjänsten.jpg
lerum front.jpg
stenungsund front.jpg
färgelanda front.jpg
mörbylånga front.jpg
hedemora front.jpg
haparanda front.jpg
kramforsfront.jpg
eksjö front.jpg
karlskrona front.jpg
laholm miljö.jpg
Degerfors Service.jpg
älvsbyn front.jpg
Hylte barn och ungdom.jpg
flexator.gif
eksjö front.jpg
malmö stad front.jpg
kungalvfront.jpg
lidköping front.jpg
härryda vatten front.jpg
torsås bildning front.jpg
lidköping teknisk service.jpg
sala front.jpg
kil front.jpg
kinda front.jpg
sandviken front.jpg
bottom of page