top of page

NYHETER  KOMMUN & FÖRVALTNING                                                                Kommentera artikel Skicka nyheter/pressrelease

Familjebehandlare på lågstadiet införs - det förebyggande arbetet är viktigt

Barn och ungdomar är av högsta vikt för Kramfors kommun och vi ser att det förebyggande arbetet är en social investering. För att främja ungas hälsa och utveckling tillsätter vi nu en tjänst som familjebehandlare på lågstadiet.

– En av de viktigaste delarna i ett barns liv handlar om att ha en bra relation till vårdnadshavare eller annan vuxen. Att satsa ytterligare på föräldraskapsstöd är därför rätt väg att gå, säger Carl-Gunnar Krooks (S), Välfärdsnämndens ordförande.

Även Bildningsnämndens ordförande Thomas Näsholm (S) är nöjd med initiativet. Familjebehandlaren kommer nämligen att arbeta fysiskt på lågstadiet på Bollstaskolan, Grämestaskolan och Skarpåkersskolan.

– Enligt barnkonventionen har vårdnadshavarna ansvar för barnets utveckling. Samtidigt har vi som offentlig sektor har ett uppdrag att stötta föräldrarna.

Familjebehandlaren ska arbeta nära elevhälsoteamet, mentorer och lärare. Rollen omfattar även ett samspel och samverkan på olika sätt med föräldrarna. Stöd kommer att ges både enskilt och i grupp.

Beslut fattat av kommunfullmäktige


Satsningen på utökat föräldraskapsstöd finns med i den mål- och resursplan som Kramfors kommunfullmäktige nyligen fattade beslut om. I den anges fyra politiskt prioriterade områden: jämställdhet, barn och unga, företagsklimat och ekologisk hållbarhet.

– Vi ser insatsen som ett värdefullt komplement till det arbete som våra familjebehandlare gör inom ramen för Barnbackens familjecentral, avslutar Carl-Gunnar Krooks.

Värdefullt för IFO


Moa Åström, som är verksamhetschef för Individ- och familjeomsorgen (IFO) menar att det är väldigt positivt att politiken vill satsa på den här typen av utveckling och är övertygad om att insatsen kommer att göra skillnad för barn och unga som upplever otrygghet i hemmet.

– Många föräldrar går någon gång igenom en tuff period och kan då behöva verktyg i sitt föräldraskap. Det känns också fantastiskt att dialogen mellan skola och socialtjänst är positiv och leder till utökat samarbete.

ata logo.jpg
ata logo 2.jpg

__ANNONSER___________________

rättvik front.jpg
Söderköping front.jpg
nora front.jpg
mariestad front.jpg
vårgårda front.jpg
sigtuna front.jpg
göteborg front.jpg
upplands-bro front.jpg
herrljunga räddningstjänsten.jpg
lerum front.jpg
stenungsund front.jpg
färgelanda front.jpg
mörbylånga front.jpg
hedemora front.jpg
haparanda front.jpg
kramforsfront.jpg
eksjö front.jpg
karlskrona front.jpg
laholm miljö.jpg
Degerfors Service.jpg
älvsbyn front.jpg
Hylte barn och ungdom.jpg
flexator.gif
eksjö front.jpg
malmö stad front.jpg
kungalvfront.jpg
lidköping front.jpg
härryda vatten front.jpg
torsås bildning front.jpg
lidköping teknisk service.jpg
trelleborg front.jpg
kil front.jpg
kinda front.jpg
sandviken front.jpg
bottom of page