top of page

NYHETER                                                                                                                       Kommentera artikel Skicka nyheter/pressrelease

Mer jämlik arbetsmiljö i kommunen genom nytt riktmärke

För att förbättra arbetsmiljön för kommunens chefer har personal- och ledningsutskottet beslutat om ett riktmärke för hur många medarbetare en chef ska ha. Åtgärden är främst av vikt inom de kvinnodominerande yrkena där problemet i dagsläget är som störst.

Beslutet innebär ett riktmärke att chefer inom Halmstads kommun bör ha mellan 5 och 30 medarbetare. I undersökningar som har gjorts inom kommunen har det framkommit att spannet för chefer i dagens organisation ligger mellan 1 och 50 medarbetare.

– Det är de traditionellt kvinnodominerande yrkena som har flest anställda per chef, framför allt inom skola samt vård och omsorg. Vi vill ha goda förutsättningar i vår organisation. Alla ska ha samma möjlighet till ett hållbart arbetsliv med tydliga och rimliga uppdrag och därför sätter vi nu det här riktmärket, säger Ella Kardemark (KD), ordförande i personal- och ledningsutskottet.

Vad som är ett rimligt antal medarbetare per chef är olika beroende på vilken typ av verksamhet som bedrivs och vilken organisering av stödfunktioner som finns runt omkring. Ett riktmärke om antal medarbetare ska skapa mer likvärdiga och rimliga förutsättningar för chefer oavsett verksamhet.

– Detta är ett led i vårt arbete för att Halmstads kommun ska vara en attraktiv arbetsgivare. Inom vår organisation finns många olika typer av verksamheter, men det är viktigt att alla får goda förutsättningar att genomföra sitt uppdrag och att varje medarbetare kan få ett bra stöd av sin chef, säger Stefan Pålsson (S), ordförande i kommunstyrelsen.

ata logo.jpg
ata logo 2.jpg

__ANNONSER___________________

rättvik front.jpg
Söderköping front.jpg
nora front.jpg
mariestad front.jpg
vårgårda front.jpg
sigtuna front.jpg
göteborg front.jpg
upplands-bro front.jpg
herrljunga räddningstjänsten.jpg
lerum front.jpg
stenungsund front.jpg
färgelanda front.jpg
mörbylånga front.jpg
hedemora front.jpg
haparanda front.jpg
kramforsfront.jpg
eksjö front.jpg
karlskrona front.jpg
laholm miljö.jpg
Degerfors Service.jpg
älvsbyn front.jpg
Hylte barn och ungdom.jpg
flexator.gif
eksjö front.jpg
malmö stad front.jpg
kungalvfront.jpg
lidköping front.jpg
härryda vatten front.jpg
torsås bildning front.jpg
lidköping teknisk service.jpg
trelleborg front.jpg
kil front.jpg
kinda front.jpg
sandviken front.jpg
bottom of page