top of page

NYHETER                                                                                                                        Kommentera artikel Skicka nyheter/pressrelease

__ANNONSER______________________

 

 

Isuzu tar över tronen – Sveriges mest sålda pickup 2023

På bara några år har Isuzu gått från liten utmanare till att bli Sveriges mest sålda pickup. Under 2023 registrerade Isuzu 964 pickuper, en ökning med hela 60 % jämfört med 2022, och flest av alla på den svenska marknaden.

När registreringsstatistiken för nya pickuper i Sverige summeras för 2023 har tronen tagits över av japanska Isuzu. Under 2020 hade märket en marknadsandel på knappt 4 %, men nu är Isuzu störst med sina dryga 22 %.

”Det här hade vi inte kunnat drömma om för några år sedan. Att vi tar förstaplatsen är ett kvitto på att vi har en fantastisk produkt. Isuzu har tillverkat bruksfordon i över 100 år och det har de svenska köparna börjat förstå. De vet att de får en stark och robust pickup som tål det mesta”, säger Per Håkansson, märkeschef för Isuzu på International Motors Nordic AB.

Kunderna är på jakt efter en bra driftsekonomi med låg förbrukning och material som håller. Isuzu D-Max är billigare i inköp än många av konkurrenterna och har en bättre driftsekonomi men med jämförbar prestanda.

”Vi får också allt fler kontakter från stora företag som köper många bilar på en gång. De har i princip två krav, nämligen bra driftsekonomi och låg miljöpåverkan. Vi är det enda märket i Sverige som erbjuder den kombinationen”, säger Per Håkansson.

Den svenska pickup-marknaden har genomgått stora förändringar de senaste åren och i dag finns ett fåtal större aktörer kvar. Isuzu är den enda av dessa som är renodlad tillverkare av bruksfordon.

isuzu.jpg
ata logo.jpg
ata logo 2.jpg
scania front.jpg
ss front.jpg
autoliv front.jpg
svealandstrafiken front.jpg
tåg i bergslagen front.jpg
nrc front.jpg
sj front.jpg
hedinbil.jpg
norwegian.jpg
bottom of page