NYHETER                                                                                                                      Kommentera artikel Skicka nyheter/pressrelease

 

 

Fredrik Kullman, vd på Bjurfors Sverige kommenterar de senaste sifforna från Svensk Mäklarstatistik.

Villapriserna dalar – men det görs fortfarande många och goda affärer.

Priserna på bostadsrätter står stilla i Sverige, medan priserna på villor faller med 2 procent, visar färska siffror från Mäklarstatistik.


– Men trots rubriker om dalande bostadspriser så görs det fortfarande många affärer på bostadsmarknaden, säger Fredrik Kullman, vd på Bjurfors Sverige.

– Förväntningarna mellan köpare och säljare på villamarknaden är inte i jämvikt än, och därför kan vi se att priserna på villor fortsätter att sjunka. Men trots det görs det fortfarande mycket affärer, och goda sådana. Bostadsbarometern från Mäklarstatistik visar att villor som såldes genom Bjurfors under september hade ett genomsnittligt försäljningspris som var 33% högre än riksgenomsnittet. Statistiken visar också att villorna hos oss säljs snabbare än hos våra branschkollegor, säger Fredrik Kullman.

Köprådgivning

Fredrik Kullman lyfter fram värdet av rådgivning för den som ska orientera sig på dagens bostadsmarknad.
– Det du verkligen behöver är en skicklig mäklare som agerar rådgivare, alldeles särskilt på köpsidan. Marknaden är extremt svårorienterad, det är ett jättestort utbud och svårt att veta vilken strategi som gäller i budgivningen. Våra mäklare är lokala specialister, de vet på vilken gata i ditt område som priserna håller sig bättre och kan ge råd för varje unik situation och bostad. Där är vi ensamma i branschen med vår tjänst Köprådgivning, som är kostnadsfri och gäller för alla, oavsett om man köper sin bostad via en annan mäklare. Vi ger dig råd oavsett.

Utvecklingen framåt

Att vänta med sin bostadsaffär i hopp om andra tider är inte en strategi som kan rekommenderas.
– Ska du göra en bostadsaffär så bör du göra den nu. Räntan fortsätter att gå upp och bankerna kommer att ändra sina kalkyler, vilket betyder att det kommer på att bli svårare att låna pengar framöver. Säljarna riskerar då att få mindre betalt när köparna är färre och inte får låna lika mycket, fortsätter Fredrik Kullman.

Hur ser då bostadsmarknadens utveckling ut på något längre sikt?


– Frågan alla ställer sig är: Hur länge håller det här i sig? Det bästa scenariot vi ser är en mer normal bostadsmarknad till sommaren, men det beror på många andra externa faktorer. Oroligheterna i världen just nu talar för att det kan riskera att vara stökigt längre än så.

Källa: Bjurfors

fredrik kullman.jpg
ata logo.jpg
ata logo 2.jpg

__ANNONSER______________________

AB Ängelholmshem kopiera.jpg
kungälv front.jpg
boab front.jpg
säffle.png
tranåsbostäder front.jpg
bollnäsbostäder.jpg
roslagsbostäder.jpg
munkbo front.jpg
kil front.jpg
torsås front.jpg
skövdebostäder front.jpg