top of page

NYHETER  KOMMUN & FÖRVALTNING                                                                Kommentera artikel Skicka nyheter/pressrelease

__ANNONSER___________________

Västernorrland med i slutkamp om miljardetablering av återvunnet stål

När det litauiska bolaget Kaunas Metal ska etablera sig i Sverige står Västernorrland som en av två platser som företaget är intresserade av. Nyligenskrev Torsboda Industrial Park och Kaunas Metal på ett Letter of Intent och arbetet mot ett avtal om etablering intensifieras.

Företaget ska etablera en nya anläggning där återvunnet stål ska bli till armeringsjärn. Det kommer att innebära upp till 300 arbetstillfällen.

– Stålproduktion är ett av de stora problemen vi måste lösa när vi ska ställa om till ett hållbart samhälle och en cirkulär ekonomi. Därför känns det väldigt roligt att kunna välkomna ett företag som använder gamla råmaterial för att göra nya produkter, säger Maja Ulander, investeringsrådgivare på High Coast Invest.

High Coast Invest har hjälpt Kaunas Metal att kartlägga Västernorrlands möjligheter inom infrastruktur, energi och tillgång till talanger - med goda resultat. Robertas Buckus, vd på Kaunas Metal, ser att deras slutprodukt kan framställas på ett mer hållbart sätt, vilket byggnadsbranschen efterfrågar.

– Vi ska titta vidare på Torsboda och Umeå, vilka båda ser ut att vara mycket bra alternativ för oss. Innan årsskiftet räknar vi med att ha bestämt oss och skrivit avtal, säger Robertas Buckus.

Ett Letter of Intent, som är det företaget skrivit på med Torsboda Industrial Park, visar att parterna är överens om att fortsätta eller starta förhandlingar.

– Det växande intresset visar att samarbetet mellan oss, Business Sweden och lokala siter som Torsboda Industrial Park bär frukt och bidrar till en stark och levande region, säger Mikael Aamisepp, investeringschef på High Coast Invest.

– Att vi attraherar Kaunas Metal som har högt hållbarhetsfokus i hela processen är ett kvitto på att vi har ett konkurrenskraftigt erbjudande för de som vill bidra till den gröna omställningen, säger Maja Ulander.

ata logo.jpg
ata logo 2.jpg
rättvik front.jpg
Söderköping front.jpg
kristianstad front.jpg
mariestad front.jpg
vårgårda front.jpg
sigtuna front.jpg
göteborg front.jpg
upplands-bro front.jpg
herrljunga räddningstjänsten.jpg
lerum front.jpg
stenungsund front.jpg
färgelanda front.jpg
mörbylånga front.jpg
hedemora front.jpg
haparanda front.jpg
kramforsfront.jpg
eksjö front.jpg
karlskrona front.jpg
laholm miljö.jpg
Degerfors Service.jpg
älvsbyn front.jpg
Hylte barn och ungdom.jpg
flexator.gif
eksjö front.jpg
malmö stad front.jpg
kungalvfront.jpg
lidköping front.jpg
härryda vatten front.jpg
torsås bildning front.jpg
lidköping teknisk service.jpg
sala front.jpg
kil front.jpg
kinda front.jpg
sandviken front.jpg
bottom of page