top of page

NYHETER  KOMMUN & FÖRVALTNING                                                              Kommentera artikel Skicka nyheter/pressrelease

riksbyggen.jpg

Från vänster: Mia Berling -vd Berlings glasmästeri, Mats Österborg -advokat som företrädde Berlings glasmästeri, Anders Berling - ägare Berlings glasmästeri, Theodor Alexandris - Riksbyggen, Bruno Petersson- ordförande HFAB, Christian Kylin -vd HFAB

Riksbyggen planerar 90 centrumnära bostäder i Halmstad

Riksbyggen planerar att bygga cirka 90 bostadsrättslägenheter på Bulten 4 nära centrala Halmstad. Försäljningen av lägenheterna planeras att starta hösten 2028.

Det kommunala Halmstads Fastighetsbolag AB (HF AB) har förvärvat fastigheten Bulten 4 där Riksbyggen har en option att förvärva 50 procent av kommande byggrätter.

Nästa steg är att arbetet med detaljplanen startar. Riksbyggens bedömning är att detaljplanen kan vara klar i slutet på 2027.Tillsammans planerar sedan Riksbyggen och HFAB att uppföra totalt 180-200 lägenheter, varav hälften kommer att vara hyresrätter som byggs av HFAB och den andra hälften bostadsrätter som byggs av Riksbyggen.

- Detta ligger i linje med vår kommande utveckling och ger oss också möjlighet att på sikt ytterligare växla upp nyproduktionen av bostäder i Halmstad, säger Christian Kylin, vd på HFAB.

Attraktivt läge med närhet till både natur och stadsliv


Fastigheten Bulten 4 ligger i ett citynära område med blandad bebyggelse och nära till natur, hav och strand samt den natursköna Aleskogen och Galgberget med vackra promenadslingor och löpspår. Läget mellan Flygstadens köpcentrum och Halmstad centrum erbjuder enkel tillgång till nöje och kultur. I stadsdelen finns många aktiviteter på bekvämt avstånd, såsom boulehall, golfbana, ridhus och träningsanläggningar.

- Halmstad har en stadigt växande befolkningsökning och det finns en efterfrågan på fler bostäder. Vi tro att läget på lägenheterna främst kommer att attrahera unga vuxna men också de som tröttnat på villalivet och vill ha ett enklare boende nära city, säger Theodor Alexandris, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad i region Sydväst.

Om planarbetet går såsom Riksbyggen förutspår kan en planerad säljstart av Riksbyggens bostadsrätter ske hösten 2028 och en byggstart våren 2029.

Hållbarhet ett självklart fokus


I alla nyproduktionsprojekt genomför Riksbyggen en hållbarhetsanalys för att tidigt säkerställa en god styrning och hållbarhet i projekten. I analysen ingår en ekosystemtjänstanalys och en plan för att bevara eller tillföra tjänster som marken, vattnet och naturen bidrar med på den aktuella platsen tas fram.

- Vi satsar vidare i Halmstad genom att omvandla centralt placerad industrimark till attraktiva bostäder. Genom vårt hållbarhetsarbete och engagemang för Miljöbyggnadscertifiering bidrar vi till en hållbar stadsutveckling. Denna långsiktiga satsning visar vår tro på Halmstads potential och vår vilja att växa även i utmanande tider, fortsätter Theodor.

ata logo.jpg
ata logo 2.jpg

__ANNONSER___________________

rättvik front.jpg
Söderköping front.jpg
kristianstad front.jpg
mariestad front.jpg
vårgårda front.jpg
sigtuna front.jpg
göteborg front.jpg
upplands-bro front.jpg
herrljunga räddningstjänsten.jpg
lerum front.jpg
stenungsund front.jpg
färgelanda front.jpg
mörbylånga front.jpg
hedemora front.jpg
haparanda front.jpg
kramforsfront.jpg
eksjö front.jpg
karlskrona front.jpg
laholm miljö.jpg
Degerfors Service.jpg
älvsbyn front.jpg
Hylte barn och ungdom.jpg
flexator.gif
eksjö front.jpg
malmö stad front.jpg
kungalvfront.jpg
lidköping front.jpg
härryda vatten front.jpg
torsås bildning front.jpg
lidköping teknisk service.jpg
sala front.jpg
kil front.jpg
kinda front.jpg
sandviken front.jpg
bottom of page