top of page

NYHETER  KOMMUN & FÖRVALTNING                                  Kommentera artikel Skicka nyheter/pressrelease

__ANNONSER__________________

Klartecken för ny modern gruppbostad

Piteå kommun har ett stort behov av fler gruppbostäder och vill därför bygga ett nytt boende, intill det befintliga gruppboendet på Videvägen i Munksund. Vid senaste mötet i kommunfullmäktige beslutades om strategisk plan för 2025–2027 och budget för 2025, där är det nya boendet en av satsningarna. Processen har nu kommit fram till ansökan om bygglov, som beviljades på samhällsbyggnadsnämndens sammanträde i juni.

Det planeras för en modern gruppbostad som är anpassad för målgruppen i ytskikt, teknik och utformning av lägenheter samt förutsättningar för personalens arbetsmiljö. Tekniklösningar kommer att vara en viktig del, men utöver det en fin utemiljö för att skapa trivsel och bjuda in till aktivitet även för de med fysiska funktionshinder. Socialtjänsten har sökt lokaler i befintliga fastigheter både privata och kommunala, men utan resultat utifrån de formella krav som ställs på gruppbostäder.

-Det här är en viktig satsning och med budgetbeslut och bygglov kan arbetet nu ta fart. Det ställs stora krav på gruppbostäder och att inrymma boendet i andra befintliga lokaler har inte varit möjligt. Nu får vi dessutom möjlighet att bygga en modern bostad helt anpassad för målgruppen och med en god arbetsmiljö för vår personal, säger Patric Lundström, kommunalråd Piteå kommun.

Bygglovet omfattar nybyggnation av ett flerbostadshus med sex lägenheter, gemensamhetsutrymmen, personalutrymme, förråd och miljöhus.

-Det befintliga boendet på Videvägen kompletteras nu med ett boende till och beslutet ger fler tillgång till nödvändig omsorg i en fin sammanhållen miljö, säger Magnus Nyström, samhällsbyggnadsnämndens ordförande.

ata logo.jpg
ata logo 2.jpg
rättvik front.jpg
Söderköping front.jpg
kristianstad front.jpg
mariestad front.jpg
vårgårda front.jpg
sigtuna front.jpg
göteborg front.jpg
upplands-bro front.jpg
herrljunga räddningstjänsten.jpg
lerum front.jpg
stenungsund front.jpg
färgelanda front.jpg
mörbylånga front.jpg
hedemora front.jpg
haparanda front.jpg
kramforsfront.jpg
eksjö front.jpg
karlskrona front.jpg
laholm miljö.jpg
Degerfors Service.jpg
älvsbyn front.jpg
Hylte barn och ungdom.jpg
flexator.gif
eksjö front.jpg
malmö stad front.jpg
kungalvfront.jpg
lidköping front.jpg
härryda vatten front.jpg
torsås bildning front.jpg
lidköping teknisk service.jpg
sala front.jpg
kil front.jpg
kinda front.jpg
sandviken front.jpg
bottom of page