top of page

NYHETER  KOMMUN & FÖRVALTNING                                                               Kommentera artikel Skicka nyheter/pressrelease

ny strategi.jpg

 

Ny strategi ska hjälpa kommunerna att rekrytera och behålla deltidsbrandmän

Två tredjedelar av landets brandmän är deltidsbrandmän. MSB har tillsammans med räddningstjänster tagit fram en ny strategi som ska hjälpa kommunerna i arbetet med att rekrytera och behålla deltidsbrandmän.

En stor majoritet av landets räddningstjänster har svårt att rekrytera och behålla sina deltidsbrandmän. Om svensk räddningstjänst ska kunna leva upp till målet att i hela landet bereda människor skydd mot olyckor, måste personalförsörjningen av deltidsbrandmän fungera. Nu ska en ny strategi hjälpa kommunerna i arbetet med att rekrytera och behålla sina deltidsbrandmän.

- Totalt 71 procent av landets räddningstjänster har svårighet att rekrytera och/eller behålla deltidsbrandmän. Runt en tredjedel har haft så stora svårigheter så att de tvingats ändra sin planerade bemanning på grund av bristen på personal, säger Nina Bergström, handläggare på MSB.

Personalförsörjning är ett ansvar för kommunerna och deras räddningstjänstorganisationer, men MSB ska enligt myndighetens instruktion stödja kommunerna i detta arbete. MSB har därför tillsammans med representanter från landets räddningstjänster identifierat förmågor som kommunerna behöver ha för att en fungerande personalförsörjning ska kunna uppnås.

- Förmågorna är samlade i en ny strategi ”Strategi och handlingsplan för personalförsörjning av deltidsbrandmän” och kommer att vara ett stöd för landets kommuner att arbeta strukturerat och kontinuerligt med sin personalförsörjning, säger Nina Bergström

De identifierade förmågorna i strategin är:

  • Nå och attrahera alla potentiella deltidsbrandmän

  • Anställa nya deltidsbrandmän

  • Utbilda nya deltidsbrandmän

  • Behålla befintliga deltidsbrandmän

  • Kompetensutveckla befintliga deltidsbrandmän

MSB kommer att bidra med stöd till landets kommuner inom sitt ansvarsområde och utifrån en bedömning var stödet blir mest effektivt. Även MSB:s stöd finns beskrivet i ”Strategi och handlingsplan för personalförsörjning av deltidsbrandmän” och sträcker sig över tre år.

Detta är en deltidsbrandman:

Räddningstjänstpersonal i beredskap, eller deltidsbrandman, är anställd inom kommunal räddningstjänst. Personen har som regel en annan huvudarbetsgivare och ska under sin beredskap befinna sig så nära brandstationen att de vanligtvis hinner inställa sig inom fem minuter vid larm.

Källa: MSB

ata logo.jpg
ata logo 2.jpg

__ANNONSER___________________

rättvik front.jpg
Söderköping front.jpg
nora front.jpg
mariestad front.jpg
vårgårda front.jpg
sigtuna front.jpg
göteborg front.jpg
upplands-bro front.jpg
herrljunga räddningstjänsten.jpg
lerum front.jpg
stenungsund front.jpg
färgelanda front.jpg
mörbylånga front.jpg
hedemora front.jpg
haparanda front.jpg
kramforsfront.jpg
eksjö front.jpg
karlskrona front.jpg
laholm miljö.jpg
Degerfors Service.jpg
älvsbyn front.jpg
Hylte barn och ungdom.jpg
flexator.gif
eksjö front.jpg
malmö stad front.jpg
kungalvfront.jpg
lidköping front.jpg
härryda vatten front.jpg
torsås bildning front.jpg
lidköping teknisk service.jpg
trelleborg front.jpg
kil front.jpg
kinda front.jpg
sandviken front.jpg
bottom of page