top of page

NYHETER  KOMMUN & FÖRVALTNING                                                               Kommentera artikel Skicka nyheter/pressrelease

hej-kampanj.jpg

 

Engelholmsgymnasterna är en av deltagarna i kampanjen som redan nu börjar att sprida budskapet genom sina gymnaster.

Ängelholms kommun bjuder in till hej-kampanj

Under en vecka i oktober ska man uppmana så många som möjligt att hälsa på andra för att öka välbefinnande, trivsel och trygghet bland ängelholmarna. Hej-kampanjen är ett initiativ från Ängelholms kommun som bjuder in föreningar, företag, organisationer och andra aktörer att vara med. En av kampanjdeltagarna är Engelholmsgymnasterna.

– Vi har just kommit igång med planeringen och det finns redan ett stort intresse på flera håll. Det är verkligen fantastiskt roligt att se, säger Sara Gigja, psykiatrisamordnare i Ängelholms kommun som välkomnar ännu fler att sluta upp i kampanjen.

Hej-kampanjen är ett initiativ som ursprungligen kommer från Luleå kommun som nu ska prövas i Ängelholm. Kommunen samordnar kampanjen och välkomnar alla som vill vara med.

– Kommunen målar upp de stora penseldragen och tar fram själva kampanjen, sen är det egentligen upp till var och en att bidra till det utifrån sina egna förutsättningar, säger Sara Gigja.

Utöver Ängelholms kommun är det i dagsläget 13 olika deltagare i kampanjen. En av deltagarna är Engelholmsgymnasterna.

– Inkludering och glädje är viktiga hörnstenar i vår verksamhet som vi vill sprida även utanför våra träningslokaler. Därför ser vi detta som något större än en kampanj och börjar redan nu att sprida budskapet genom våra gymnaster, säger Christel Mohlin, styrelseordförande i Engelholmsgymnasterna.

– Det är helt fritt för deltagarna att använda konceptet hur de vill och vill man göra något som sträcker sig längre än kampanjen blir jag bara glad, säger Sara Gigja.

Inför SM i truppgymnastik har Engelholmsgymnasterna låtit trycka upp kampanjkonceptet på sina träningsställ.

– Att bära Hej-trycket på våra träningsställ är en liten påminnelse för oss alla att se varandra och säga hej i vardagen. Dels för oss som bär det, men också för de vi möter. Det är så enkelt men det kan betyda så otroligt mycket för den som får ett litet hej, säger Moa Mohlin, SM-deltagare i truppgymnastik, Engelholmsgymnasterna.

– Även om en person befinner sig bland vänner på träningen, i skolan eller på bussen kan de fortfarande känna sig ensamma. Att stå där med många runtomkring sig och ändå känna sig ensam är en känsla som många av oss kan relatera till. Därför kan ett enkelt hej vara det som får den personen att känna sig mindre ensam, säger Tindra Magnusson, SM-deltagare i truppgymnastik, Engelholmsgymnasterna.

För kampanjdeltagare som vill träffas och diskutera möjligheter till samverkan finns planeringsmöten inbokade.

– Det finns säkert massor med beröringspunkter mellan olika föreningar, företag och andra aktörer. Kan vi koppla ihop några med varandra där det kan leda till att man hittar samverkanspartners är det en jättestor vinst, säger Sara Gigja.

Ängelholms kommuns bidrag till Skåneveckan


I Skåne arrangeras varje år en temavecka i samband med Världsdagen för psykisk hälsa. Syftet är att uppmärksamma vårt psykiska mående. Under temaveckan som äger rum den 7-13 oktober bidrar kommuner, organisationer och andra aktörer med lokala arrangemang på temat psykisk hälsa. Region Skåne och Studieförbundet Vuxenskolan är samordnare för veckan som kallas för Skåneveckan. Hej-kampanjen är Ängelholms kommuns bidrag till Skåneveckan.

ata logo.jpg
ata logo 2.jpg

__ANNONSER___________________

rättvik front.jpg
Söderköping front.jpg
kristianstad front.jpg
mariestad front.jpg
vårgårda front.jpg
sigtuna front.jpg
göteborg front.jpg
upplands-bro front.jpg
herrljunga räddningstjänsten.jpg
lerum front.jpg
stenungsund front.jpg
färgelanda front.jpg
mörbylånga front.jpg
hedemora front.jpg
haparanda front.jpg
kramforsfront.jpg
eksjö front.jpg
karlskrona front.jpg
laholm miljö.jpg
Degerfors Service.jpg
älvsbyn front.jpg
Hylte barn och ungdom.jpg
flexator.gif
eksjö front.jpg
malmö stad front.jpg
kungalvfront.jpg
lidköping front.jpg
härryda vatten front.jpg
torsås bildning front.jpg
lidköping teknisk service.jpg
sala front.jpg
kil front.jpg
kinda front.jpg
sandviken front.jpg
bottom of page