top of page

NYHETER                                                                                                                      Kommentera artikel Skicka nyheter/pressrelease

__ANNONSER______________________

 

Per Håkansson, Isuzu, Filip Frennby, Subaru och Stefan Strand, Volvo Lastvagnar

De är årets bästa generalagenter i motorbranschen

MRFs medlemsföretag har för 29:e året i rad betygsatt sina generalagenter inom person- och lastbilar på en lång rad områden, som lyhördhet, biltillgång, lönsamhet och garantihantering.

Nu har 2024 års vinnare korats och firats under ett evenemang på Audi Studio i Stockholm.

Bästa generalagent 2024 är åter Subaru, följda av Mazda och Cupra på andra respektive tredje plats. Subaru har flera år prenumererat på plats högt upp i enkäten, vilket även Mazda har lyckats med medan Cupra är uppe på pallplats för första gången redan under sitt andra år i denna enkät.

– Vi jobbar vidare på samma sätt som vi gjort tidigare, försöker lyssna på återförsäljarna, komma till kompromisser som tjänar båda sidorna och som är bra för alla, säger Filip Frennby varumärkesdirektör på Subaru.

I enkäten för tunga fordon tar Volvo hem segern före Scania medan Mercedes-Benz har kämpat med förändringar i organisationen och logistiken och landar på tredje plats.

– Jag vill fortsätta den här resan med fortsatt transparent dialog med alla återförsäljare säger Stefan Strand, vd Volvo Lastvagnar Sverige.

Bäst i transportbilsklassen, för andra året i rad, är Isuzu. Per Håkansson, märkeschef på Isuzu säger att återförsäljarna är duktiga på det de ska göra och vi ska vara duktiga på det vi ska göra.
 

- Syftet med enkäten och betygen är att samarbetet mellan generalagenterna och återförsäljarna ska vara så bra som möjligt, de påvisar förbättringsmöjligheter och ger generalagenterna ett kraftfullt verktyg i samarbetet med återförsäljarna, säger Klaus Silfvenius, bilhandelsansvarig på MRF.

– Det vi ser är att det är otroligt viktigt med öppen dialog om man skall lyckas i enkäten men det är också viktigt att mäta och skapa lite tävling, det ger en sporre för att bli bättre.

MRF gratulerar vinnarna och alla medaljörer och tackar MRF-företagen som svarat på enkäterna.

Källa: MRF

mrf.jpg
ata logo.jpg
ata logo 2.jpg
scania front.jpg
ss front.jpg
autoliv front.jpg
svealandstrafiken front.jpg
tåg i bergslagen front.jpg
nrc front.jpg
sj front.jpg
hedinbil.jpg
norwegian.jpg
bottom of page