top of page

NYHETER                                                                                                                       Kommentera artikel Skicka nyheter/pressrelease

__ANNONSER______________________

 

 

eCarExpo, Europas största och snabbast växande mässa för elbilar, elfordon och teknik, kommer till Finland.

Europas största elbilmässa kommer till Helsingfors 2025

eCarExpo, Europas största och snabbast växande mässa för elbilar, elfordon och teknik, kommer till Finland. Mässan arrangeras av det svenska företaget eLife Nordic AB den 25–27 april 2025 på Helsingfors Mässcentrum.

Sedan 2016 har eCarExpo arrangerats med ett tema: helt dedikerat till e-mobilitet. Mässan har hållits bland andra i Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.

– Mer än 250 000 besökare har introducerats till elbilar, laddningsteknik, energilösningar samt två- och trehjuliga elfordon. De har gjort mer än 50 000 provkörningar och vår undersökning visar att 70% av besökarna tror att mässan kommer att hjälpa dem att göra bättre elbil- och energival, säger Gunnar Dackevall, VD för eLife Nordic.

Elektrifiering intresserar stort både trafikproffs och konsumenter

På eCarExpo i Helsinki är fredagen en proffsdag med ett specialprogram och högkvalitativt innehåll för beslutsfattare. Under helgen får konsumenterna möjlighet att upptäcka vad mässan har att erbjuda.

– eCarExpos framgång bygger på tre faktorer – innovation, erbjudanden och att lära sig av det nya fenomenet. Utställningen visar upp spännande nya produkter och konceptbilar, och specialla erbjudanden och provkörningar lockar de som vill köpa. Många vill också lära sig om elektrifiering som fenomen när de bästa experterna är där. Evenemanget är nyttigt för både proffs och konsumenter, säger Gunnar Dackevall.

eCarExpo kommer att sammanföra elfordon och den infrastruktur som behövs för elektrifiering och människorna bakom den. Förutom personbilar blir elektrifiering allt vanligare i kommersiella fordon och maskiner. För maskiner är en viktig drivkraft EU:s Green Deal, som redan omfattar ett brett spektrum av aktörer.

– Elektrifieringen av transporter är en så massiv trend att vi är övertygade om att det kommer att finnas en stark efterfrågan på mässan. Även i Finland gick registreringen av elbilar för första gången om bensinbilar för ett par månader sedan. En annan viktig aspekt är de nya arbetstillfällen som kommer att skapas, till exempel inom byggandet av laddningsinfrastruktur, avslutar Dackevall.

eCarExpo i korthet

eCarExpo är Europas största mässa för elbilar och elfordon. Den startade för åtta år sedan genom att erbjuda ett mycket fokuserat och differentierat tillvägagångssätt från traditionella bilmässor.

eCarExpo samlar både elbilar och alla två- och trehjuliga elfordon. Det är en mötes- och handelsplats för hela den infrastruktur som möjliggör elektrifieringen, den industri som tillhandahåller laddlösningar och de energibolag som ser till att vi har tillgång till el från alla källor.

eCarExpo är ett interaktivt evenemang där besökarna kan provköra flera bilmodeller på plats - den enda bilmässan som erbjuder sådana möjligheter. Mässan är också en plats där man kan köpa bilar och skriva kontrakt. Jämförelser av nya modeller och specialerbjudanden gör att konsumenterna kan handla på plats.

Evenemanget är väletablerat i Stockholm och Göteborg och når hälften av Sveriges befolkning. Antalet utställare och besökare har tredubblats sedan början av 2016. I februari 2023 deltog mer än 100 utställare och cirka 16 000 besökare på mässan i Stockholm. 90% av de biltillverkare som finns representerade i landet deltog genom sina importörer.

År 2023 hölls eCarExpo för tredje året i rad i Köpenhamn, och för första gången i Tallinn. År 2024 kommer evenemanget att expandera till Oslo och 2025 till Helsingfors.

eCarExpo arrangeras av eLife Nordic AB.

Källa: eLife Nordic AB

elbilsmässa.jpg
ata logo.jpg
ata logo 2.jpg
scania front.jpg
ss front.jpg
autoliv front.jpg
svealandstrafiken front.jpg
tåg i bergslagen front.jpg
nrc front.jpg
sj front.jpg
hedinbil.jpg
norwegian.jpg
bottom of page