top of page

NYHETER                                                                                                                      Kommentera artikel Skicka nyheter/pressrelease

 

 

De flesta bostäder säljs för utgångspriset – nu möts köpare och säljare

Efter flera år med skenande budgivningar landar nu majoriteten av bostadsförsäljningarna nära utgångspriset enligt Svensk Fastighetsförmedlings mäklarpanel Bostadsutsikten. Efter en trög bostadsmarknad de senaste två åren verkar nu säljare och köpare ha funnit varandra. Drygt 60% av mäklarna anser slutpriset vid försäljning blir samma jämfört med utgångspriset.   

Svensk Fastighetsförmedlings mäklare runt om i landet fick frågan ”Hur ser du generellt att slutpriset blir nu jämfört med utgångspriset?” Majoriteten (drygt 60%) svarade att det blir samma. Resultatet tyder på att en balans är nådd och säljare och köpare har lättare att hitta varandra efter en lång tid av olika förväntningar på prisbilden. 21% av fastighetsmäklarna svarar att slutpriset har minskat och ca 18% att det har ökat i relation till utgångspriset vilket återspeglar att det finns en viss variation mellan objekt, beroende på skick och läge, och även vart geografiskt det befinner sig i landet.

- Många mäklare ser just nu ett ökat intresse på visningar och en minskning av försäljningstiden av bostäder. På allt fler ställen har också budgivningarna kommit i gång igen och vi ser under senaste månaderna en mindre prisuppgång som först tog fart i Stockholms innerstad och nu har spridit sig till Stor-Stockholm och Stor-Göteborg, där utvecklingen i resten av landet lär följa med framöver, säger Erik Wikander, vice VD Svensk Fastighetsförmedling

- Vi förväntar oss framåt en tämligen stabil prisbild som dock kan variera något på månadsbasis. Det finns kanske en förhoppning hos många om snabba prisökningar, men ekonomin har inte i dagsläget de nödvändiga förutsättningarna för det. Även om inflationen sjunker och räntesänkningar genomförs, är såväl boende- som levnadskostnaderna nu betydligt högre än de var före pandemin, säger Erik Wikander, vice vd på Svensk Fastighetsförmedling.

Källa: Svensk Fastighetsförmedling

bostäder.jpg
ata logo.jpg
ata logo 2.jpg

__ANNONSER______________________

AB Ängelholmshem kopiera.jpg
partillebo front.jpg
vöfab front.jpg
säffle.png
tranåsbostäder front.jpg
bollnäsbostäder.jpg
roslagsbostäder.jpg
munkbo front.jpg
kil front.jpg
torsås front.jpg
skövdebostäder front.jpg
bottom of page