top of page

NYHETER  KOMMUN & FÖRVALTNING                                                                Kommentera artikel Skicka nyheter/pressrelease

Nu lanseras BB Hemma – ny vårdform på Danderyds sjukhus

Nu kan nyblivna föräldrar ta del av BB Hemma – en ny vårdform vid Danderyds sjukhus förlossning. BB Hemma erbjuder videomöten och hembesök av barnmorska för att skapa ytterligare trygghet för den nyblivna familjen.

Den nya vårdformen BB Hemma på Danderyds sjukhus ger familjer möjlighet till vård i hemmet.

 

– BB Hemma är ett unikt koncept som ger möjlighet att kunna vila ut och knyta an till barnet hemma – med barnmorskan endast ett knapptryck bort. Danderyds sjukhus är ett av de första sjukhusen i Region Stockholm som erbjuder den här typen av digitala besök och hembesök, säger Jenny Westholm vårdenhetschef på BB-mottagningen, Danderyds sjukhus.

 

Danderyds sjukhus har en av Sveriges största förlossningsavdelningar och erbjuder personcentrerad förlossningsvård med tillgång till högspecialiserad vård om behov skulle finnas. Nu kompletteras erbjudandet med en vårdform som individualiserar eftervården ännu mer.

 

Trygghet för nyförlösta


Alla nyblivna mammor erbjuds ett videosamtal dagen efter hemgång. Under detta videosamtal träffar mamman en barnmorska som stämmer av hur både mamman och barnet mår.

– Vi kommer överens om vilket ytterligare stöd som familjen behöver de närmaste dagarna vilket kan inkludera hembesök, fysiska besök på BB-mottagningen, videobesök eller telefonuppföljning. Målet är att föräldrarna ska känna sig trygga med att ha barnmorskan lättillgänglig även när de åkt hem från BB, säger Jenny Westholm.

Hembesök eller digitalt möte


Vid hembesök kommer en barnmorska hem till familjen och ser över mamman och barnets allmänna välmående och kontrollerar barnets vikt och gulsot, ger amningsstöd med mera.

BB Hemma online, som finns i appen Alltid öppet, erbjuder digitala möten för de som fött på Danderyds sjukhus. Under barnets första vecka finns möjlighet att boka flera videobesök och chatta med en barnmorska. Tanken är att det ska vara lika lätt att komma i kontakt med en barnmorska online, som om man hade varit kvar på BB.

BB-Hemma erbjuder (under de första sju dagarna):

  • Videosamtal

  • Hembesök (Om du bor max 30 min från Danderyds sjukhus.)

  • Telefonuppföljning

  • Rådgivning via Alltid öppet-appen

ata logo.jpg
ata logo 2.jpg

__ANNONSER___________________

rättvik front.jpg
Söderköping front.jpg
kristianstad front.jpg
mariestad front.jpg
vårgårda front.jpg
sigtuna front.jpg
göteborg front.jpg
upplands-bro front.jpg
herrljunga räddningstjänsten.jpg
lerum front.jpg
stenungsund front.jpg
färgelanda front.jpg
mörbylånga front.jpg
hedemora front.jpg
haparanda front.jpg
kramforsfront.jpg
eksjö front.jpg
karlskrona front.jpg
laholm miljö.jpg
Degerfors Service.jpg
älvsbyn front.jpg
Hylte barn och ungdom.jpg
flexator.gif
eksjö front.jpg
malmö stad front.jpg
kungalvfront.jpg
lidköping front.jpg
härryda vatten front.jpg
torsås bildning front.jpg
lidköping teknisk service.jpg
sala front.jpg
kil front.jpg
kinda front.jpg
sandviken front.jpg
bottom of page